Udrea explica doar pe jumatate de unde si-a platit EBa chiria in campanie

Luni, 22 Iunie 2009, ora 18:22 2737 citiri

Ministrul Turismului Elena Udrea a incercat, luni, sa explice si sa aduca dovezi ca a platit din banii personali sediul de campanie al Elenei Basescu, asa cum a promis, si nu din bani publici, asa cum s-a sustinut in presa, insa matematica ministrului Turismului este incompleta, lasand loc unor semne de intrebare.

Astfel, potrivit informatiilor oferite pe blogulsau, Elena Udrea scrie ca "personal am sustinut candidatura Elenei si ca m-am oferit sa ii pun la dispozitie, din bani personali, un sediu de campanie. Cum sunt un om care isi respecta cuvantul, incepand cu data de 1 aprilie i-am oferit acesteia o parte din spatiul aferent biroului meu parlamentar si am platit personal chiria pentru salile ocupate de EBA si de echipa ei.

Chiria pe intregul spatiu este de 2.000 lei pe luna, iar de la 1 aprilie biroul meu parlamentar a functionat intr-o sala de doar 20 de metri patrati, fata de 100 de metri patrati pana atunci, motiv pentru care cheltuielile aferente, cele decontate la Camera Deputatilor, au scazut la 500 lei pe luna".

Ce vrea sa spuna Elena Udrea este ca s-a inghesuit in 20 mp si ca i-a lasat fiicei presedintelui de patru ori mai mult spatiu, pentru care a si platit din buzunar diferenta de 1.500 lei dintre 2.000 lei, cat e chiria lunara, si cei 500 lei decontati la Camera Deputatilor.

"Pe site-ul Camerei Deputatilor se mentioneaza ca as fi decontat, in luna aprilie, suma de 5.624 lei reprezentand chirii si utilitati", mai spune dna ministru pe blogul sau, grabindu-se sa explice de unde vine diferenta: "acest decont include suma de 2.000 lei pentru chiria aferenta lunii martie si pe cea de 500 lei pentru chiria aferenta lunii aprilie, diferenta fiind reprezentata de alte cheltuieli care nu au nimic de-a face cu chiria. De asemenea niciunul dintre angajatii biroului meu parlamentar nu au facut parte din echipa de campanie a EBA".

Elena Udrea se contrazice. Apar unele semne de intrebare

Laudabila "transparenta" de care da dovada sustinatoarea-ministru al tinerei europarlamentare Elena Basescu, insa matematica domniei sale lasa unele chestiuni neexplicate si ridica mai multe semne de intrebare.

In primul rand, Elena Udrea se contrazice cand vine vorba de mp in care si-a desfasurat activitatea in perioada campaniei electorale pentru europarlamentare. Daca acum spune ca i-ar fi cedat Elenei Basescu 80 de metri din birou, zilele trecute spunea cu totul altceva: "Chiria pe intreg spatiul este de 20 de milioane de lei pe luna. Chiria pentru camera retinuta a fost de 5 milioane pe luna. Restul, pentru ceilalti 60 de metri patrati, a fost achitat din bani personali".

Apoi, daca ne uitam la sumele decontate pe fiecare luna in parte de dna ministru pentru cheltuielile aferente biroului parlamentar pe care il detine in Bucuresti, din Ghencea, numarul 43, observam o crestere greu de explicat (de aproximativ 50%) in luna aprilie fata de luna martie. Astfel, potrivit siteului Camerei Deputatilor, Elena Udrea a decontat in luna aprilie cheltuieli de 5.624 de lei, in timp ce in martie sumele declarate cheltuite se ridica la numai 3.921 lei. De asemenea, aceleasi cheltuieli lunare coboara, in mai, la 3.500 de lei.

Pe ce s-au dus banii in aprilie? Elena Udrea explica, tot pe blog, ca "pe site-ul Camerei Deputatilor se mentioneaza ca as fi decontat, in luna aprilie, suma de 5.624 lei reprezentand chirii si utilitati, insa acest decont include suma de 2.000 lei pentru chiria aferenta lunii martie si pe cea de 500 lei pentru chiria aferenta lunii aprilie, diferenta fiind reprezentata de alte cheltuieli care nu au nimic de-a face cu chiria".

De ce, daca totul este "limpede" si platit din buzunar, dna ministru evita sa numeasca raspicat, asa cum ii place sa vorbeasca de obicei, care sunt aceste cheltuieli "care nu au nimic de-a face cu chiria" si pentru cine au fost folositi banii decontati de Camera Deputatilor?

Traian Basescu, gazduit in 80 mp de Udrea?

In schimb, cand vine vorba de a o apara pe fiica presedintelui, impotriva politicienilor si a presei, Elena Udrea nu se zgarceste la detalii.

"Candidatura si mai apoi succesul Elenei Basescu la alegerile europarlamentare au provocat reactii de neimaginat ale masinariei de propaganda a partidelor aflate in competitie cu PD-L si cu Traian Basescu.

Elena a fost studiata cu lupa sub aspectul originilor sale sociale, al recomandarilor scolare, al evolutiei sale politice. Orice nuanta a discursului sau a fost indelung comentata, orice emotie manifestata prin omiterea din cuvantare a unei virgule a fost voit exagerata, iar greselile inerente au fost imediat tranferate lui Traian Basescu, favorit in cursa pentru alegerile prezidentiale din acest an.

Dar EBa si-a castigat ca independenta numarul de voturi necesar unui mandat de europarlamentar, revenind, imediat dupa alegeri, la partidul in care a crescut.

Dupa alegerile pentru Parlamentul European, pentru ca alegerile prezidentiale din Romania se apropie, au aparut scrisori ale unui europarlamentar maghiar catre colegii sai crestini democrati prin care acesta isi exprima oroarea fata de faptul ca Elena e fiica unui presedinte. Daca cineva si-ar putea inchipui ca opozantii presedintelui au intentia sa isi diminueze atacurile concentrate pe EBa, pot sa ii spun ca se inseala", afirma Elena Udrea.

Si, asa cum ne-a obisnuit, Udrea nu uita nici de aceasta data sa-l pomeneasca pe Traian Basescu, desi oferta pe care i-o face de aceasta data nu-l pune chiar in cea mai buna lumina pe presedinte.

Cel mai bine cotat candidat la prezidentialele din toamna, presedintele romanilor, Traian Basescu, primeste o oferta (de invidiat?) de la blonda pedelista: 80 mp din suta ei, din care sa-si conduca presedintele campania care il va duce spre castigarea celui de-al doilea mandat.

"Spre iritarea unora, daca presedintele ar avea nevoie, i-as pune de asemenea la dispozitie respectivul spatiu ca sediu de campanie pentru competitia electorala de la sfarsitul acestui an", isi termina postarea pe blog generosul ministru al Turismului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News