Trenul lui Ponta si Antonescu (Opinii)

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 14:04
4956 citiri
Trenul lui Ponta si Antonescu (Opinii)
Foto: churry-burry.ro

In 24 de ore, romanii se asteapta sa-l auda pe Emil Boc explicand ca la finalul acestui trimestru economia consemneaza o crestere, cat de mica, ceea ce echivaleaza, potrivit normelor finantistilor, cu iesirea din recesiune.

N-as dori sa ma hazardez sa afirm ca Traian Basescu a pregatit terenul pentru un anunt care contrazice perspectiva luminoasa, prin afirmatiile despre dificultatile altor tari din UE, care si-au revizuit prognoza de crestere in minus, despre testul de stres facut de bancile europene, care arata ca statele membre trebuie sa faca o infuzie de capital de 250 de miliarde de euro, si exprimarea temerii ca il ingrozeste perspectiva intoarcerii crizei.

Inclin sa cred ca o asemenea stire, ca am ratat la mustata cifrele pozitive, poate insemna o catastrofa pentru PD-L. Ca n-or fi 24 de ore, ci o saptamana, pana cand finantistii statului fac calculul, n-are importanta. Momentul, cu toata marja de asteptare, poate reprezenta o victorie sau o infrangere de etapa. Depinde de prestatia liderilor Opozitiei.

Antena 3 a pregatit terenul, transmite din ora in ora promo-uri despre analiza momentului asteptat, si chiar daca n-ar exista o intelegere intre Dan Voiculescu si cuplul Victor Ponta - Crin Antonescu, demersul se refera la un eveniment de mare importanta pentru romani, prilej, deci, pentru analize jurnalistice justificate.

Cu prima sansa porneste Emil Boc. Daca, alaturi de dezvaluirea cifrelor, pune un set de masuri de natura a relansa mediul de afaceri, productia, consumul, si le explica pana la finalitatea lor, adica investitii si locuri de munca noi, treaba e pe jumatate facuta. Am, fireste, in vedere, ideea ca nu va vorbi fara un fundament.

Daca, insa, va insista sa aminteasca de cresterea cu 15% a salariilor brute ale bugetarilor fata de nivelul din iunie 2010 si perspectiva aducerii lor la forma initiala la finele anului, daca va insira din nou soselele de centura unde Guvernul a trimis bani si, fara sa aduca si calcule, cuceririle Codului Muncii, care flexibilizeaza piata angajarilor si permite patronilor sa-si creioneze planuri de afaceri castigatoare, n-a facut nimic.

Mediul de afaceri cere o fiscalizare mai mica a muncii, iar aici Guvernul este incorsetat de cerintele FMI. Si de asta, daca sunt destepti, vor profita baietii din Opozitie. Cum sunt convins ca Emil Boc va avea o abordare populista si va acorda un spatiu mai mare bugetarilor, nu sectorului productiv, Ponta si Antonescu au sansa sa renunte la avioane si sa puna pe masa, in sfarsit, strategia economica a guvernarii pe care o pregatesc. Nu numai propriile abordari populiste, de genul "Guvernul da vina pe FMI pentru propria neputinta", sau "Codul Muncii instituie sclavia".

Este un moment de cotitura pentru PD-L, care poate incepe sa recupereze increderea romanilor si sa arate ca impresia ca ar fi un partid de natarai este falsa, dar si pentru liderii Opozitiei, care au ocazia sa puna pe masa alternativa si sa reteze senzatia electoratului ca s-au comportat ca niste ...natarai.

Ca aici se reduce, pana la urma, prestatia publica a tuturor. Multi romani sunt convinsi ca toti politicienii sunt la fel de prosti si au o singur dubiu: cine e mai mare?

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#crestere economica 2011, #Boc crestere economica, #Ponta Antonescu plan guvernare , #opozitie
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Multi romani sunt convinsi ca toti politicienii sunt la fel de prosti si au o singur dubiu: cine e mai mare?
Poza bum
bum
rank 5
mai repede - tunul lui ponta si antonescu - o viata de huzur pe carca unui popor din Europa !