Trei deputati PDL vor ca votul privind ridicarea imunitatii sa nu mai fie secret

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 16:16 808 citiri
Foto:a1.ro

Raluca Turcan, Sulfina Barbu si Sever Voinescu au depus o initiativa legislativa de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor prin care votul privind ridicarea imunitatii unui deputat sa fie exprimat in mod deschis, nu secret.

"Am depus impreuna cu Sulfina Barbu si Sever Voinescu o propunere de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor, cerand ca votul in cazul ridicarii imunitatii deputatilor sa fie transparent si nu secret, asa cum e acum. Sper ca aceasta propunere sa treaca", a declarat Raluca Turcan, in cadrul unei conferinte de presa, sustinute vineri, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com

Turcan considera ca modificarea legislativa poate veni in completarea prevederilor referitoare la regimul imunitatii parlamentare a proiectului de revizuire constitutionala pe care presedintele Traian Basescu l-a remis Parlamentului. "Parlamentarii nu vor mai putea fi aparati de acest statut al lor atunci cand sunt suspectati de coruptie. Imunitatea parlamentara trebuie sa aiba legatura doar cu pozitiile si opiniile politice, dar sa nu-i protejeze pe parlamentari daca incalca legea", a spus deputatul PDL referitor prevederile proiectului.

Turcan a transmis partidelor de opozitie sa nu se opuna procesului de revizuire deoarece o noua Constitutie va fi meritul intregului Parlament, nu putand fi capitalizata electoral de un singur partid. "Lansez un apel la opozitie sa nu faca opozitie la Constitutie. Sa participe la discutii, sa porneasca de la ideea ca e un document perfectibil si ca meritul va fi al intregului Parlament, nu al guvernului sau al presedintelui", a spus Turcan amintind apoi ca revizuirea din 2003 nu a facut ca PSD sa castige alegerile din 2004.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News