Traian Berbeceanu dă în judecată Facebook. Ce a pățit fostul șef al BCCO Alba și prefect al Capitalei

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 21:42
3826 citiri
Traian Berbeceanu dă în judecată Facebook. Ce a pățit fostul șef al BCCO Alba și prefect al Capitalei
Pagina de Facebook a lui Traian Berbeceanu a fost spartă de hackeri FOTO: Captură Facebook/ Traian Berbeceanu

Pagina oficială de Facebook a fostului şef al BCCO Alba Iulia şi fost prefect al municipiului Bucureşti, Traian Berbeceanu, a fost spartă de hackeri.

Berbeceanu a transmis de pe pagina veche a acestuia ceea ce s-a întâmplat şi cum a făcut mai multe solicitări pentru închiderea paginii, dar fără nici un rezultat, scrie Adevărul.

Traian Berbeceanu a precizat că va acţiona în instanţă pentru ca Facebook să închidă pagina. Fostul poliţist este, în prezent, administrator public al municipiului Deva.

Doar în ultimele ore pe pagina cu aproape 200.000 de like-uri au fost postate videoclipuri cu diferite animale, plantarea unor puieţi, spalarea sub presiune a carosabilului sau trenuri din Japonia.

”Din data de 17 august 2021 pagina oficială „Traian Berbeceanu – persoană publică” a fost „spartă”.

Am fost schimbat din administrator, a fost înlocuită adresa de e-mail pe care o foloseam şi de la acea dată figurează administrată succesiv de persoane necunoscute mie din toate colţurile lumii, inclusiv din Bangladesh şi Costa Rica. Deşi aveam pagina protejată prin „actualizare cu 2 factori” şi deci asumată cu copia actului de identitate, Facebook nu m-a notificat nici pe telefon, nici prin e-mail.

Am postat mai multe notificări pe pagina, de pe contul personal, în care avertizam persoanele care urmăresc pagina, cu privirea la faptul că postările care apar nu îmi aparţin şi drept urmare mi-a fost blocat accesul pe pagină.

Evident am sesizat de mai multe ori Facebook, am solicitat sprijin în recuperarea paginii, am solicitat să fie blocate orice postări sau acţiuni făcute pe pagina sau în numele paginii, demersurile mele au rămas fără niciun efect şi evident nu am primit niciun răspuns.

În perioada următoare voi solicita instanţei de judecată să oblige Facebook să închidă pagina, fiind vorba despre „furt de identitate” şi „furt de proprietate intelectuală”, însă, până atunci rămân recunoscător tuturor celor care mă ajută să raportăm pagina. Dacă suntem mai mulţi, probabil că angajaţii lui „Ţuchi” devin interesaţi şi activi”, a precizat Traian Berbeceanu.

Cine este Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu este unul dintre cei mai respectați polițiști români, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Albă Iulia, poziție în care mai mulți procurori au fabricat probe pentru a obține înlăturarea sa.

Deși aceștia din urmă au fost condamnați în prima instanța, procesul este suspendat și se așteaptă un verdict de la CJUE, între timp Berbeceanu a ajuns șeful de cabinet al ministrului de Interne.

Traian Berbeceanu a lucrat în Poliție timp de 25 de ani, până la pensionarea sa, din 2018, și a condus Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Albă Iulia între anii 2005 și 2013, până la punerea să sub învinuire. În 2007 a primit distincția de polițist al anului în România pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, în dosarul denumit "Hidra".

Potrivit rechizitoriului acestui dosar, circa 40 de hunedoreni, bande de hoți de fier vechi, patroni ai unor centre de colectare și angajații lor au produs prejudicii de peste 12,5 milioane de lei, prin delapidare, spălare de bani și evaziune fiscală și pagube de alte câteva milioane de lei prin furturi de pe platforma siderurgică a Hunedoarei. Gruparea a fost destructurată în vara anului 2006, în urmă unor descinderi coordonate de Traian Berbeceanu și de procurorul șef delegat de la DIICOT - Sibiu, la acea vreme, Laura Codruța Kovesi.

Berbeceanu a fost prefectul Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
#Traian Berbeceanu, #Facebook, #hackeri , #Traian Berbeceanu
Comentarii
Poza Menumorut
Menumorut
rank 5
Ghitza, intoarce-te acasa ! Patriotule santajist !