Cat va ramane Traian Berbeceanu in functia de prefect al Capitalei. Dacian Ciolos: "Cateva saptamani, inca o luna, doua, trei"

Duminica, 14 Februarie 2021, ora 12:02
5422 citiri
Cat va ramane Traian Berbeceanu in functia de prefect al Capitalei. Dacian Ciolos: "Cateva saptamani, inca o luna, doua, trei"
Traian Berbeceanu este prefectul Capitalei FOTO Captura Digi 24

Dacian Ciolos, co-presedintele aliantei USR PLUS, a declarat duminica, 14 februarie, ca Traian Berbeceanu va mai ramane cel mult cateva saptamani in functia de prefect. El a motivat ca PNL a dorit alte prefecturi. Astfel ca fostul sef al BCCO Alba va mai ocupa functia pana i se gaseste un inlocuitor.

"Vom vedea care va fi decizia luata impreuna cu colegii de la Bucuresti, din organizatia Bucuresti. Chiar o sa am o discutie cu ei. Vom decide impreuna, nu avem genul acesta de absolutisme in PLUS. Eu am spus atunci domnului Berbeceanu, care dupa ce s-a anuntat impartirea prefectilor, dansul isi lua la revedere.

Dansul e prefect si va fi prefect pana in ultima zi, care poate sa insemne cateva saptamani, inca o luna, doua, trei. Suntem in plina pandemie, e nevoie acolo de claritate, e nevoie ca cel care isi asuma responsabilitatea asta si de prefect, sa stie ca are toate elementele sa ia toate deciziile pana in ultimul moment.

Esec rasunator al DIICOT intr-un dosar la care a lucrat si Traian Berbeceanu. Cum au fost achitati medicii oncologi acuzati ca fac parte dintr-o mafie a halatelor albe

Eu sunt un om care am condus un Guvern, stiu ce inseamna si rolul unui prefect. Am tot respectul pentru domnul Berbeceanu isi face treaba si e important sa poata sa si-o faca pana in utima zi", a declarat Dacian Ciolos, duminica, la Prima TV.

Portretul lui Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. E cunoscut drept Corrado Cattani de Romania, politistul care a bagat spaima in interlopi

Ciolos a dezvaluit ca recent a aflat ca Berbeceanu este membru PNL, insa PNL nu a dorit functia de prefect al Capitalei, preferand prefecturi precum Sibiu sau Bihor.

"Sunt mai multe elemente care trebuie discutate acolo. Domnu Berbeceanu, stiu, acum am aflat, saptamana aceasta, ca e membru PNL. Nu e o problema ca asta nu inseamna ca are mai putine calitati, dar am luat decizia ca functia revine PLUS. PNL nu a luat Prefectura Bucuresti, ca putea sa o ia. A luat prefectura Sibiu, Bihor, a luat alte prefecturi", a declarat Ciolos.

Ultimul dosar rasunator al lui Traian Berbeceanu: Medicii oncologi pe care i-a arestat in 2013, gasiti nevinovati de magistrati

Intrebat cand se va lua o decizie in privinta inlocuirii lui Berbeceanu din functie, Ciolos a declarat ca acest lucru va fi stabilit in perioada urmatoare.

"Nu stiu cand decidem, o sa vedem in perioada urmatoare cum va fi. Sunt acum alte prioritati. Lucrurile functioneaza acolo, cat de cat, nu e asta o urgenta", a declarat Ciolos.

PNL va avea 23 de prefecti si 47 de subprefecti, USR PLUS va avea 14 prefecti si 28 de subprefecti, iar UDMR va avea 5 prefecti si 10 subprefecti, potrivit negocierilor din cadrul coalitiei.

Biroul Politic National al PNL s-a reunit sambata, 13 februarie, pentru a valida propunerile de prefecti si subprefecti. Acestia ar trebui numiti pana in data de 8 martie, a tansmis Lucian Bode, ministrul de Interne.

In cadrul sedintei au fost validate propunerile pentru functiile de prefecti si subprefecti.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Traian Berbeceanu, #Dacian Ciolos, #prefecturi, #Prefectura Capitalei, #usrplus, #schimbare berbeceanu , #stiri politice