Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Theodor Paleologu, despre ieșirea din criza politică: „Iohannis și PNL ar trebui să se gîndească deja la un alt premier”

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 10:54
2178 citiri
Theodor Paleologu, despre ieșirea din criza politică: „Iohannis și PNL ar trebui să se gîndească deja la un alt premier”
Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii FOTO Facebook/ Theodor Paleologu

Theodor Paleologu, fost candidat la ultimele alegeri prezidențiale, a reacționat marți, 5 octombrie, la declarația premierului Florin Cîțu, conform căreia, după votarea moțiunii de cenzură, „toate scenariile sunt pe masă”.

Paleologu a transmis că este „o declarație iresponsabilă” și că PNL ar trebui să se gândească la alt premier.

„Iată o declarație iresponsabilă prin care premierul Cîțu nu face decît să toarne gaz peste foc: "Toate scenariile sunt pe masă după decizia de mîine, bineînţeles mai puţin acela de a colabora la guvernare cu USR. După decizia de mîine o colaborare cu USR va fi imposibilă din partea PNL." Cu alte cuvinte, toate scenariile catastrofă (guvern condus de PSD, alegeri anticipate) în afară de singura soluție rezonabilă: continuarea coaliției PNL-USR-UDMR fără Cîțu.

PNL ar trebui să se gîndească deja la un alt premier capabil să refacă majoritatea parlamentară de pînă acum. Dar un partid nu e neapărat mai rezonabil decît un om. În partide se delirează împreună.

Președintele Iohannis ar trebui să se gîndească și el la alt premier PNL sau independent. Dar pînă acum nu a dat semne că gîndește ca un om de stat.

În sfîrșit, USR n-ar trebui să vină la consultări cu propunerea unui premier USR. Este complet nerealist. Dar, cum spuneam, în partide se delirează împreună.

Tare mă tem, așadar, că pentru cine știe cît timp România va avea în plină criză sanitară un guvern interimar lipsit de autoritate. Asta ne mai lipsea”, a transmis Theodor Paleologu.

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, 4 octombrie, legat de moțiunea de cenzură, că „toate scenariile sunt pe masă” și a subliniat că, după votul de la moțiunea de cenzură, „o colaborare cu USR va fi exclusă”.

„De mâine dacă trece această moțiune, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliție condusă de PSD, înțeleg. Coaliția PSD, USR, AUR, dacă au un plan. Sper că nu vor doar să dea jos Guvernul și să lase țara în haos. Vom vedea ce propunere au și ne vom face și noi planul. (...) Eu cred că va fi o propunere a PSD de premier, susținută de USR și AUR”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a adăugat apoi că nu va exista vreun parlamentar liberal care să voteze moțiunea de cenzură. Întrebat dacă va fi desemnat din nou ca premier, Florin Cîțu a subliniat că partidele care au depus moțiunea de cenzură nu au un plan de guvernare și a adăugat că o viitoare colaborare cu USR este exclusă.

„Avem în Parlament niște partide iresponsabile care aruncă România în haos. Un partid care depune dar nu vrea să meargă la guvernare, un partid care votează o moțiune și care vrea să revină la guvernare și un partid extremist. Toate scenariile sunt pe masă. După mâine, o colaborare cu USR va fi exclusă.(...) Nominalizarea e decizia președintelui Klaus Iohannis”, a mai relatat liderul PNL.

Premierul a mai notat și că USR va vota o moțiune de cenzură în care sunt aduse critici și pentru foștii miniștri de la USR.

„Drulă va vota mâine împotriva lui Drulă. E o premieră. Asta îmi spune că am fost indulgent și că ar fi trebuit să-i dau afară pe acești oameni dacă ei spun despre ei că sunt incompetenți”, a conchis Florin Cîțu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Theodor Paleologu, #Florin Citu, #guvern, #criza coalitie , #stiri politice