Noi tensiuni in coalitie din cauza legilor justitiei. Ludovic Orban ar fi avut reprosuri pentru ministrul Stelian Ion (SURSE)

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 12:442707 citiri
Noi tensiuni in coalitie din cauza legilor justitiei. Ludovic Orban ar fi avut reprosuri pentru ministrul Stelian Ion (SURSE)
Ludovic Orban este presedintele Camerei Deputatilor: Foto/ Arhiva Guvern

Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri, 2 aprilie, ca proiectul privind modificarea legilor justitiei pe care ministrul Stelian Ion l-a trimis catre CSM nu a fost discutat in coalitia de guvernare si nici nu a fost supus unor dezbateri publice ample.

Reprosurile vin dupa ce ministrul Justitiei a initiat proiectul fara ca acesta sa fie prezentat liderilor PNL si UDMR. Surse politice sustin ca decizia ministrului i-a nemultumit pe liberali, care se plang ca ministrii USR PLUS sunt "intr-o campanie de imagine proprie", transmite Digi 24.

"Proiectul care a fost trimis de ministrul Justitiei catre CSM nu este un proiect care sa fi fost discutat in coalitie si care sa fie supus unei dezbateri publice ample, asa cum de altfel solicita si Comisia de la Venetia atat in privinta legilor justitiei cat si in privinta codurilor penal si de procedura penala.", i-a reprosat public Ludovic Orban, ministrului Justitiei Stelian Ion.

Stelian Ion, despre proiectele de modificare a legilor Justitiei: "Am crescut durata mandatelor pentru functiile de conducere"

Surse politice sustin ca decizia ministrului de a initia si de a trimite catre CSM proiectele de modificare a legilor justitiei, fara o consultare in coalitia de guvernare i-a nemultumit pe liderii PNL.

Stelian Ion a trimis, in urma cu o saptamana, Consiliului Superior al Magistraturii, spre avizare, proiectele de modificare a legilor justitiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News