Tariceanu: "Presedintele nu considera ca este obligatia guvernului sa asigure masti pentru copii si profesori. Se cam spala pe maini ca Pilat din Pont"

Joi, 27 August 2020, ora 10:39
2114 citiri
Tariceanu: "Presedintele nu considera ca este obligatia guvernului sa asigure masti pentru copii si profesori. Se cam spala pe maini ca Pilat din Pont"
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu sustine ca este inadmisibil ca presedintele Klaus Iohannis sa declarare ca nu ar fi responsabilitatea Guvernului sa asigure masti pentru copii si profesori la inceperea anului scolar.

Liderul ALDE sustine ca a seful statului se spala pe maini ca Pilat din Pont si este inadmisibila si "atitudinea celor care ii dau un cec in alb asigurandu-l ca indiferent ce face si ce spune nu se pune problema suspendarii".

"Domnul Iohannis ne-a spus ieri, cu subiect si predicat, ca el nu considera ca este obligatia guvernului sa asigure masti pentru copii si profesori la inceperea scolii. Adica, cu alte cuvinte, se cam spala pe maini ca Pilat din Pont. Dar a cui responsabilitate e? A administratiei locale pe care au castrat-o si izolat-o pana cand nu mai poate sa faca nimic? Sau a parintilor care isi pierd locurile de munca unul cate unul <> succesului economic al dlui Citu?", a scris Calin Popescu Tariceanu joi pe Facebook.

Acesta a adaugat ca este inadmibil sa nu fie gasite cateva milioane pentru a asigura necesarul de masti la inceputul scolii din cele 11 miliarde de lei imprumutate de Executiv.

"Este inadmisibil ca din cele 110 miliarde de lei pe care i-ati imprumutat pana acum sa nu gasiti cateva milioane pentru a da masti la inceputul scolii. Daca ati stiut ca nu vreti sau nu puteti sa dati masti, de ce nu ati spus-o din timp? De ce lasati totul pe ultima suta de metri de parca nu ati fi stiut ca scoala incepe pe 14 septembrie? Este inadmisibil sa tratati atat de iresponsabil o problema atat de importanta!", a completat Tariceanu.

Liderul ALDE se mai intreaba "cum este inadmisibila atitudinea partinic-propagandistica a domnului Iohannis si tot inadmisibila este atitudinea celor care ii dau un cec in alb asigurandu-l ca indiferent ce face si ce spune nu se pune problema suspendarii!".

Klaus Iohannis a declarat miercuri ca banuieste ca nu au fost suficienti bani pentru fi asigurate masti gratuite pentru toti elevii si profesorii la inceputul anului scolar. Seful statului a adaugat ca acest luceu nu i se pare ca este "o problema extrema".

"Aici nu pot sa va spun decat ca asa s-au gandit guvernantii in aceasta perioada. Banuiesc ca, pur si simplu, nu exista fonduri suficiente pentru asa ceva. Insa, din ce am discutat cu fosti colegi de-ai mei, nu mi se pare ca este o problema extrema. Profesorii vor merge cu masca, pe care si-o vor procura ei, si elevii la fel", a afirmat Iohannis.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#politica, #scoala, #masti, #guvern, #elei, #profesori, #presedinte , #stiri politice
Comentarii