Tariceanu, despre Legea salarizarii: Profesorii au patru luni de vacanta. Unele majorari nu sunt justificate

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 18:14
113360 citiri
Tariceanu, despre Legea salarizarii: Profesorii au patru luni de vacanta. Unele majorari nu sunt justificate
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca Legea salarizarii este "foarte generoasa", insa unele solicitari de majorare a salariilor nu sunt justificate. Acesta a dat ca exemplu sporul de solicitare neuropsihica din educatie, cu care nu este de acord.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca noua Lege a salarizarii aduce pentru bugetari beneficii majore, insa nu toate sunt justificate.

"Vorbim de o anvelopa salariala si, ati vazut, au fost discutii, negocieri, ca pana la urma si celelalte avantaje sa se transforme tot in bani. Ma refer la tichetele de masa, la voucherele de vacanta, care nu erau incluse in ceea ce s-a discutat initial. Au venit alte sporuri sa se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri, le-a mentionat. Am vazut, de exemplu, la educatie, spor de solicitare neuropsihica.

Iertati-ma, am lucrat si eu in invatamant, programul nu e de opt ore pe zi, in invatamantul preuniversitar, daca pui la cap toate vacantele, ai patru luni de vacanta pe an. Patru luni de vacanta. Eu nu gasesc ca sunt justificate unele din aceste majorari. Cred ca, in final, legea salarizarii este una foarte generoasa si cred ca isi atinge obiectivele si sper ca pe langa salariile bine platite sa avem si o crestere substantiala a calitatii serviciilor publice, fie ca vorbim de sanatate, fie ca vorbim de invatamant. Acum pot si cetatenii, in mod logic si natural, sa emita pretentii", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat de catre jurnalisti despre evaluarea ministrilor din Cabinetul Grindeanu, Tariceanu a precizat ca le-a solicitat reprezentantilor ALDE sa se autoevalueze.

"Am cerut ministrilor, colegilor mei, doi dintre ei mi-au trimis documentele in baza carora sa pot face o evaluare. Am o anumita experienta, am fost patru ani prim-ministru, si privesc cu un anumit ochi membrii guvernului si echipa guvernamentala, dar pana la urma, totusi, sigur ca responsabilitatea primara o are primul-ministru.

Si eu, impreuna cu domnul Dragnea avem responsabilitatea noastra politica, pentru ca noi am fost in campanie, noi am cerut votul cetatenilor si l-am si obtinut si ne-am angajat un program politic in acest sens. Dar vreau sa vedem intai care este analiza pe care o face fiecare dintre ei, in raport cu angajamentele pe care le-am luat prin programul de guvernare votat de Parlament si, dupa aceea, o sa facem o analiza in comun si va comunicam", a mai spus Tariceanu.

Amintim ca Legea salarizarii unitare a bugetarilor a fost votata, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor si urmeaza sa mearga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citeste mai multe informatii pe acest subiect:

Cine sunt deputatii PNL care au votat Legea salarizarii: Care cuvant nu va este clar - "opozitie" sau "liberal"?

Un deputat PNL ne-a explicat de ce a votat Legea salarizarii: M-am saturat sa fiu catalogat votant pe dos. Sunt oameni care asteapta chiar si un banut

Legea salarizarii: Sindicalistii pregatesc proteste si se duc la biserica pentru ca Iohannis s-o retrimita la Parlament

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Tariceanu Legea salarizarii majorari, #Tariceanu Legea salarizarii, #Legea salarizarii votata , #legea salarizarii