Opinii: Tandemul Udrea-Cocos - "lobbysti" sub acoperire

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 07:01
2514 citiri
Opinii: Tandemul Udrea-Cocos - "lobbysti" sub acoperire
arhiva

Acel stat clientelar, de care presedintele Basescu vorbea in cadrul unei sedinte de partid, si-a dezvoltat ramificatiile incepand de la varfurile ierarhiei politico-statale.

Licitatiile pe sub mana, contracte ale statului acordate pe sistemul cumetriilor de partid, toate s-au facut pe principiul "daca seful face la fel, noi de ce am ramane mai prejos?" Constatam cu stupoare, in aceste zile, ca seful a fost chiar presedintele Basescu cel care putea sa rezolve chestiuni legate de lobby, cu orice entitate economica.

Dosarul stenogramelor "Alro Slatina" evidentiaza o piramida a puterii statale, ale carei energii erau canalizate doar catre realizarea bunastarii si prosperitatii membrilor corpului piramidal. Personaje precum Cocos, Chirieac, Udrea, Felix Voiculescu sau Codrut Seres au ajuns sa traseze, presedintelui statului, prioritatile economiei nationale in functie de necesitatile financiare proprii.

Privindu-l pe Dorin Cocos, ai senzatia ca ai in fata carciumarul de tip vechi, care vindea berea pe sub mana. Limbajul, alura, atitudinea publica, ne pun in fata un om submediocru, arivistul de tip Dinu Paturica. Este denumit generic "om de afaceri", desi nu a facut altceva decat sa traseze trei linii cu var pe locurile acordate de Traian Basescu in Capitala, numindu-le parcari auto.

Cum de a ajuns un asemenea om, lobbyst de marca pe langa Cotroceni. Simplu! "Spune-mi cu cine te-nsotesti ca sa-ti spun cine esti".

Traian Basescu este construit pe acelasi calapod ca cei care-l mangaie pe crestet. Limbaj de mahala, gandire medievala si manipulare mincinoasa, cat cuprinde. Daca e nevoie ne arata cum se poate conduce masina sub influenta alcoolului, ne demonstreza cum se bea whiskey, in direct, sau cum nu trebuie prezidata o tara.

Daca gandesti la fel ca si Cocos, este normal sa te intelegi de minune cu un asemenea prieten, pe desupra si concubin al sefei cancelariei prezidentiale. O sefa la fel de submediocra si inocenta, in ale studiilor aprofundate despre Uniunea Europeana, desi fisa postului indica inclinatii aparte catre acest domeniu.

Pai, daca un prieten te roaga sa-l ajuti pe-un amic de-al sau Marco aflat in lipsa de resurse, nu te faci luntre numai ca sa nu-l dezamagesti? Vrea si el, ceva, curent ieftin, ii pui lu' Stolo galeata-n mana si ii spui sa incarce, pentru domnul Marco, vreo cateva milioane de galeti cu MW.

Ceausecu dadea vina pe "agenturili straine" pentru dezordinea din tara . Basescu si ai lui arunca mata in curtea lui Vantu, ori de cate ori au ocazia. Purtatorul de cuvinte prezidentiale, Turcan, platit din buzunarul meu are impresia ca e membru de partid. Si arunca vina tot pe Vantu.

Pai, domn' Turcan, eu inteleg ca asta si-a umilit ziaristii, dar acum e vorba de trafic de influenta dinspre al matale sef. Ai facut si manipulare politica la facultatea de comunicare?

Atunci cand un procuror al Romaniei vine si vorbeste clar despre fapte grave de coruptie la nivel inalt, atunci ne punem intrebarea daca Nastasiu a vorbit intamplator si despre cazul Hayssam pe care l-a instrumentat.

Daca afirmatiile procurorului Nastasiu sunt completate de declaratii, pe care odata le consideram delirante, ale presedintelui Constantinescu, putem avea raspunsul pentru criza economico-sociala profunda in care ne aflam. Cocosii iubesc inaltimile .

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Basescu Udrea stenograme, #Alro stenograme, #Dorin Cocos stenograme , #politica interna