UPDATE. Ilie Bolojan: Este posibil sa nu mai candidez la Primaria Oradea, ci la Consiliul Judetean Bihor

Vineri, 07 August 2020, ora 13:50
21426 citiri
UPDATE. Ilie Bolojan: Este posibil sa nu mai candidez la Primaria Oradea, ci la Consiliul Judetean Bihor
Ilie Bolojan FOTO Hepta.ro

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan (PNL), a anuntat ca este posibil sa nu mai candideze pentru un nou mandat, ci sa isi depuna candidatura pentru conducerea Consiliului Judetean Bihor pentru "a genera o dezvoltare in care Consiliul Judetean si Primaria sa colaboreze pentru dezvoltarea orasului Oradea care este locomotova judetului" si pentru "o gandire unitara".

Ilie Bolojan a declarat vineri, ca este posibil sa candideze la Consiliul Judetean Bihor si ca o decizie finala in acest sens va fi luata in aceasta seara in cadrul sedintei Biroului Politic Judetean al PNL Bihor.

"Este posibil sa se intample acest lucru (sa candideze la CJ Bihor si nu pentru un nou mandat la Primaria Bihor - n.r). In aceasta seara in sedinta BPJ a PNL Bihor urmeaza sa se stableasca exact. Este posibil acest lucru pentru ca in economia orasului Oradea Consiliul Judetean are un rol important. Spre exemplu, in Oradea, aeroportul care ar trebui sa ne lege cu lumea si care este administrat de Consiliul Judetean, a pierdut zborurile externe de doi ani. Acum, la conducerea CJ se afla coalitia UDMR si PSD. Un sfert din judetul nostru este etnic maghiar, iar asta nu e o problema, insa stanga a fost intotdeuna prezenta si a avut o prestatie mediocra. Ca sa poti genera o dezvoltare in care Consiliul Judetean si Primaria sa claboreze pentru dezvoltarea orasului Oradea care e locomotiva judetului este nevoie de o gandire unitara. Nu s-a reusit pana acum", a declarat Bolojan.

In cazul in care Ilie Bolojan va fi candidatul PNL Bihor pentru Consiliul Judetean, la Primaria Oradea va candida actualul viceprimar Florin Birta.

Stirea intiala:

Surse politice citate de presa locala din judetul Bihor arata ca liberalul Ilie Bolojan nu-si va depune candidatura pentru un nou mandat la Primaria Oradea.

Ilie Bolojan ar urma sa candideze pentru sefia Consiliului Judetean Bihor, in timp ce actualul viceprimar din Oradea, liberalul Florin Birta, ar urma sa intre in cursa pentru scaunul de edil-sef. Potrivit surselor politice consultate de jurnalistii cotidianului Bihoreanul, sondajele de opinie facute de liberali la Oradea ar indica o victorie la alegerile din 27 septembrie pentru tandemul Bolojan-Birta.

Candidaturile celor doi ar urma sa fie anuntate in cadrul Biroului Permanent Judetean al PNL Bihor, care se intruneste la finalul acestei saptamani.

Ilie Bolojan se afla de 12 ani in fruntea Primariei Oradea, timp in care orasul a ajuns un model de dezvoltare laudat in toata Romania. Pe de alta parte, edilul si-a manifestat nemultumirea in legatura cu imposibilitatea construirii unui aeroport modern la Oradea. De altfel, Bolojan a declarat inainte de alegerile europarlamentare din 2019: "Noi ne-am asumat, prin angajament ferm, ca in sase luni sa furnizam curse externe. Daca in sase luni, dupa ce castigam alegerile la Consiliul Judetean, nu rezolvam problema aeroportului, imi dau demisia din orice functie publica m-as afla in momentul respectiv".

Sursele consultate de presa bihoreana mai arata ca dedesubtul declaratiei este faptul ca Bolojan intentioneaza sa ajunga ordonator de credite la nivel judetean, din postura de sef al Consiliului Judetean Oradea, pentru a putea debloca si problema investitiei la aeroport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#ilie bolojan, #primaria oradea, #bolojan candidatura 2020, #bolojan consiliul judetean , #stiri politice
Comentarii
Poza MosG1
MosG1
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ahaaa... Acu' vrea să-și tragă după autostrada mun'cipală ș-una jude