Surpriză de proporții la alegerile din Bulgaria. Un partid anticorupție înființat cu două luni în urmă, pe punctul de a câștiga alegerile

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 09:526064 citiri
Surpriză de proporții la alegerile din Bulgaria. Un partid anticorupție înființat cu două luni în urmă, pe punctul de a câștiga alegerile
Partidul fondat de Kiril Petkov a produs o surpriză de proporții în Bulgaria FOTO Facebook/Kiril Petkov

Un nou partid anticorupţie, fondat de doi oameni de afaceri care au studiat în SUA, a produs surpriza alegerilor de duminică din Bulgaria.

Potrivit Politico, partidul Continuă Schimbarea, fondat cu două luni înainte de alegeri de către omul de afaceri absolvent de Harvard Kiril Petkov și economistul Assen Vassilev, este pe punctul să ia cele mai multe voturi.

Sursa citată arată că potrivit rezultatelor oficiale, după numărarea a aproape 43% din buletinele de vot, Continuă Schimbarea a luat 26% din voturi. Partidul GERB al fostului premier Borissov a obținut 21,4% din voturi și nu va putea găsi destui aliați pentru construirea unei coaliții.

Potrivit Politico, Petkov și Vassilev au profitat de popularitatea pe care au câștigat-o cu atitudinea lor anticorupție în guvernul interimar al țării, în care au fost miniștri, și se angajează să deturneze milioanele alocate necorespunzător de la corupție către educație și asistență medicală.

Într-un interviu pentru ziarul Dnevnik, Petkov și Vassilev au spus că sunt nominalizații partidului lor pentru funcția de prim-ministru și, respectiv, ministru de finanțe, dar au subliniat că acestea nu sunt condiții prealabile pentru construirea unei coaliții.

„Bulgaria pornește pe un drum nou și vom reuși să dezvoltăm întregul potențial al acestei țări”, a spus un Petkov reporterilor din centrul Sofiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News