Steluta Cataniciu a fost aleasa pentru al treilea mandat de parlamentar, pe listele PSD. Ea a fost varf de lance a ofensivei PSD-ALDE-UDMR impotriva justitiei

Joi, 10 Decembrie 2020, ora 14:30
8008 citiri
Steluta Cataniciu a fost aleasa pentru al treilea mandat de parlamentar, pe listele PSD. Ea a fost varf de lance a ofensivei PSD-ALDE-UDMR impotriva justitiei
Deputata Steluta Cataniciu FOTO Facebook

Deputatul Steluta Gustica Cataniciu a mai prins un mandat in urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, de data aceasta, candidand din partea PSD. Ea a ajuns la al treilea mandat de deputat, iar de cand a intrat in politica si pana in prezent, Steluta Cataniciu a schimbat cinci partide politice.

In legislatura trecuta, ea a fost unul dintre varfurile de lance a ofensivei PSD-ALDE-UDMR impotriva justitie in celebra Comisie Iordache.

Steluta-Gustica Cataniciu este un deputat roman, ales in 2012 din partea Partidului National Liberal (PNL). Insa, in timpul mandatului a trecut la grupul parlamentar Liberal Conservator (PC-PLR).

Traseist de top

In 2016, Cataniciu a fost din nou aleasa, de data aceasta din partea ALDE, iar in iunie 2020 a trecut la partidul lui Dan Voiculescu, PP-USL, pentru o scurta perioada, pentru ca mai apoi, tot in iunie 2020 sa intre in PSD.

Steluta-Gustica Cataniciu a candidat pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020 pe pozitia 2 la Camera Deputatilor, din partea PSD Bihor. Astfel, deputata a ajuns la al treilea mandat.

Potrivit Monitorul de Cluj, presedintele PSD Marcel Ciolacu a impus-o pe deputatul Steluta Gustica Cataniciu candidat PSD Bihor, pentru Camera Deputatilor, in pofida dorintei filialei.

Cine este Steluta Cataniciu

Cataniciu a fost membra in comisia speciala care a modificat Legile Justitiei, desi conform instantelor de judecata, ea nu ar avea dreptul, potrivit legii, sa fie in Parlament.

Deputata a avut o decizie in instanta care ii interzicea sa mai ocupe o functie publica dupa ce ANI a constatat un caz de conflict de interese.

Inspectorii de integritate au sesizat ca, in 2009, in calitate de consilier local, avocata Steluta Cataniciu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa intrucat in calitate de consilier local a participat la adoptarea unei hotarari privind o societate cu care ar fi avut raporturi juridice.

In decembrie 2013, Curtea de Apel Cluj a dat dreptate ANI, dar Cataniciu a facut recurs. In noiembrie 2015 Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins recursul ca nefondat, decizia fiind definitiva.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului", spune legea.

In ciuda deciziei instantei, Steluta Cataniciu a candidat la alegerile parlamentare din 2016, dar si la cele din 2020, desi avea interdictie de a ocupa un loc in Parlamentul Romaniei, lucru confirmat chiar de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) la solicitarea Ziare.com, in 2017.

Studii

Acum in varsta de 54 de ani, Steluta Cataniciu si-a luat licenta in drept, la Universitatea Babes Bolyai, in urma cu 20 de ani, dupa ce a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Dimitrie Cantemir, conform biografiei postate pe site-ul Camerei Deputatilor.

Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul Ovidiu Ganț de la FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România), care s-a plâns în septembrie 2023 că a fost mușcat de ploșnite într-un tren cu care călătorea de la...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#deputat, #mandat, #alegeri parlamentare 2020, #partide politice, #PSD Bihor , #stiri politice