Stanescu: As dori ca dezbaterile sa arate ca Parlamentul nu este la remorca Guvernului

Marti, 05 Februarie 2013, ora 14:09
1562 citiri
Stanescu: As dori ca dezbaterile sa arate ca Parlamentul nu este la remorca Guvernului

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat marti ca el si-ar fi dorit ca bugetul pe 2013 sa fie dezbatut "cel putin o luna de zile, zi de zi, articol cu articol" si ca prin viitoarea Constitutie ar trebui sa se evite ca intr-un "ritm galopant" sa se adopte o lege atat de importanta.

"Nu ma aflu la acest microfon pentru a incerca sa dezgrop ceea ce a incercat sa ingroape opozitia in frunte cu domnul Vasile Blaga si nici macar ceea ce a ingropat partidul domnului Vasile Blaga in ultimii ani", a spus liberalul in cadrul dezbaterilor din plenul reunit a bugetului pe 2013.

Buget 2013: Vasile Blaga anunta ca PDL nu va vota proiectul

Senatorul PNL a precizat ca el si-ar fi dorit sa avem un buget care sa fie dezbatut "cel putin o luna de zile, zi de zi, articol cu articol", si ca din acest motiv trebuie ca toate fortele politice sa se gandeasca "foarte serios" la viitoarea Constitutie pentru a evita ca din patru in patru ani sa ajungem intr-o situatia in care intr-un ritm "galopant" sa se adopte o lege atat de importanta.

"Eu mi-as fi dorit sa avem un buget pe care sa-l dezbatem cel putin o luna de zile, zi de zi, articol cu articol. Acest lucru nu a fost posibil dat fiind acest calendar, daca vreti nefericit, al alegerilor. De aceea, probabil ca trebuie sa ne gandim toti, impreuna si cu opozitia foarte serios la viitoarea Constitutie pentru a evita ca din patru in patru ani sa ajungem intr-o asemenea situatie in care intr-un ritm galopant sa dezbatem si sa adoptam o lege extrem de importanta", a afirmat liberalul.

Stanescu: Bugetul sa confirme ca avem un Parlament exigent

Stanescu a mai spus ca si-ar fi dorit ca "acest buget si dezbaterile pe marginea acestui buget sa confirme faptul ca pentru prima data avem un Parlament asa cum vrem, un Parlament care sa nu se afle sub nicio forma la remorca Guvernului, un Parlament exigent, un Parlament care dincolo de dreptul si obligatia de a legifera sa isi exercite dreptul si obligatia de a controla".

"Pana in prezent costrangerile de timp nu ne-au creat premisele neceare pentru a demonstra ce vrem din acest punct de vedere. Dar va asigur, din punctul meu de vedere cel putin si din punctul de vedere al PNL ca avem intentia in acesti patru ani sa stabilim o linie clara de demarcatie intre ce au fost Parlamentele Romaniei pana acum si ce trebuie sa fie un Parlament al Romaniei", a completat senatorul.

El a incheiat spunand ca va vota si va sustine acest buget.

"Eu voi vota si voi sustine acest buget fara sa am sentimentul ca fac parte dintr-un Parlament de teracota", a punctat Sorin Rosca Stanescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Rosca Stanescu buget 2013, #Stanescu vot buget Parlament , #parlament