Stan (PSD): Adoptam motiunea sau ajungem din nou la mana lui Zeus?

Luni, 14 Iunie 2010, ora 17:33
1270 citiri
Stan (PSD): Adoptam motiunea sau ajungem din nou la mana lui Zeus?
Foto: Arhiva

Liderul PSD Dambovita, Ion Stan, a ridicat luni in sedinta CEx problema strategiei politice a PSD in cazul in care motiunea de cenzura va fi adoptata, intrebandu-l pe Victor Ponta daca nu cumva social-democratii vor ajunge din nou "la mana lui Zeus".

Ion Stan a luat cuvantul in CEx dupa ce presedintele PSD si-a prezentat propunerea pentru modalitatea de vot la motiunea de cenzura, respectiv "la vedere", dar si excluderea celor care nu se conformeaza deciziei partidului.

"De acord, dar aceste lucruri nu sunt suficiente pentru ca intram maine intr-o batalie, si imprumutand de la dumneavoastra optimismul care va caracterizeaza si pe care am vazut ca-l exprimati, imi permit sa intreb CEx, colegii nostri, si pe dvs. ca sef de partid daca nu cumva maine in fata unei decizii favorabile noi nu suntem iarasi gasiti nepregatiti?", a spus Stan.

"Va intreb daca aveti vreo strategie in cazul in care motiunea trece, ajungem din nou la mana lui Zeus, ne punem iarasi intrebari cu cine facem aliante, si am vazut ca mai sunt abordari in presa a unor presupuse aliante (Mircea Geoana a declarat duminica seara ca va fi necesara o alianta politica cu PNL, n.r.), ne punem iarasi intrebarea pe ce varianta mergem, cu ce candidat de prim-ministru, ce guvern sustinem si asa mai departe.

Nu cumva iarasi suntem prinsi nepregatiti si o sa dam din colt in colt asa cum am facut-o si in decursul anului 2009 si o sa alegem o solutie de compromis care sa vina dupa aceea si sa deconteze toata aceasta factura a crizei economice pe spinarea PSD?", a mai spus liderul PSD Dambovita.

De asemenea, el a taxat si faptul ca au fost reprimiti in grupurile PSD unii dintre parlamentarii dezertori.

"Din pacate asist la aceleasi lucruri, aceleasi vechi boli si metehne care ne-au caracterizat si in anul 2009. Am spus sa nu mai reprimim in grupurile noastre parlamentare oameni care au dezertat si pe care i-am umplut de toate zoaiele politicii romanesti, si vad ca incet incet, unii pe furis, alti la vedere, au inceput sa revina. (...)

Al doilea comentariu, care ne strica imaginea, ne creeaza iarasi pozitia unui partid care se balbaie de la o zi la alta si indecizia devine iarasi o nota caracteristica a forurilor noastre. Am vazut ca se alimenteaza ideea primirii in PSD - banuiesc ca pentru a ne consolida baza partidului si structurile de varf si a ne pregati pentru alegerile parlamentare din 2012 - ca am deschis si deschidem usa larg cartitelor de la PD-L.

Domn' presedinte, daca dvs. credeti ca partidul este stabilizat, eu va spun ca nu. Construim cu totii in teritoriu si vrem sa stabilizam partidul, dar daca aducem cartite si coropisnite, care sa faca alte galerii langa cele pe care le avem si am reusit sa le astupam, dati-mi voie sa va spun: nu cred ca vrem binele acestui partid", a mai spus Stan, precizand ca nu este suficient ca electoratul sa fie dezamagit de PD-L, ci si ca PSD sa-si contureze o imagine propice pentru a obtine capitalul electoral.

Liderului PSD Dambovita i-a replicat imediat Victor Ponta.

"Eu inteleg de ce electoratul inca nu se intoarce spre noi, ca daca va asculta pe dvs. e normal sa stea. Astazi am vrut sa vorbim despre ce facem la motiunea de cenzura, daca vreti sa reluam sedintele din anii trecuti in care veneam la CEx sa ne plangem de mila, eu nu vreau sa fac lucrul asta", a afirmat liderul social-democrat.

Ponta l-a mai indemnat pe Stan sa uite pentru moment interesele politice ale partidului. "Uitati pana maine, va rog frumos, domnul Stan, de problemele noastre de partid, noi avem o datorie maine sa oprim taierile de pensii si de salarii. Asta e mai important decat orice fel de aranjament si orice fel de antipatie sau simpatie personala. (...) Va rog frumos, daca se poate, pana maine vorbiti de oameni, nu de care este interesul nostru aici, cum intram, cu cine intram si ce facem. Aveti incredere ca ne-am gandit la aceste lucruri...", a mai spus Ponta.

La scurt timp dupa schimbul de replici presedintele PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca, a propus ca timpul sedintei CEx in care presa poate asista la discutii sa se incheie. Presedintele PSD a intervenit si a sustinut ca social-democratii nu au nimic de ascuns si este mai bine ca presa sa vada oficial discutiile din CEx decat sa apara informatii "pe surse" mai apoi.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ion Stan PSD, #Basescu Zeus, #motiune cenzura PSD , #motiune cenzura
Comentarii
Poza ciontosh_dintre_dovleci
ciontosh_dintre_dovleci
rank 1
Stane, las-o baa ! Pensiile au fost taiate pentru acoperirea furturilor din sistemul compensarilor la medicamente (de unde isi trag profituri multi sereisti din cei pe care te prefaci ca ii controlezi)