Diana Sosoaca, dialog cu "sefii" protestelor anti-restrictii: "In calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei" VIDEO

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 12:40
20600 citiri
Diana Sosoaca, dialog cu "sefii" protestelor anti-restrictii: "In calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei" VIDEO
Diana Sosoaca, Luis Lazarus, Oana Lovin, Codruta Cerva si Iosefina Pscal au participat la sedinta pe Facebook dupa protestele anti-restrictii

Cativa dintre "corifeii" demonstratiilor anti-restrictii desfasurate in ultimele zile in Romania au sustinut o conferinta in direct pe Facebook, in care au analizat mobilizarea si comportamentul protestatarilor.

Un fragment din conversatia difuzata pe Facebook in urma cu cateva zile a fost extras si postat pe o pagina de pe reteaua sociala.

In dialogul in care sunt implicati Diana Sosoaca, Luis Lazarus si Codruta Cerva, este analizat momentul in care mai multi demonstrati au mers in fata Ambasadei Rusiei din Bucuresti. In timpul protestului de vineri, 1 aprilie, circa 20 de protestatari au afisat un banner cu "masacrul de la Fantana Alba".

Este vorba despre una dintre marile tragedii produse in Romania in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Pe 1 aprilie 1941, cateva mii de romani din Bucovina rupta in doua, in urma pactului Ribbentrop-Molotov, au fost ucisi de soldatii rusi cand incercau sa treaca granita din Uniunea Sovietica in Romania.

Cei trei considera rusinoasa atitudinea protestatarilor, pe care-i acuza ca ar risca declansarea unui conflict diplomatic.

Senatoarea Sosoaca sustine ca a cerut iertare Ambasadei Rusiei a doua zi dupa aceste evenimente.

"In calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei fata de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul sa declansezi un conflict diplomatic din care noi putem iesi terfeliti intr-un hal fara de hal. Ce cauta mitingul care e impotriva restrictiilor pandemice sa ni se deturneze catre stricarea unor relatii diplomatice si asa precare cu vecinii. Au fost foarte multi oameni acolo dusi de Diplan (n.r. - Pompiliu).

Acele imagini in care injurau inacceptabil oficiali... Bai, nu se face asa ceva. Suntem inculti din punct de vedere juridic si diplomatic. Unde ne sunt diplomatii de exceptie pe care ii aveam? Sa fiu singurul senator care sa-si ceara iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?", a spus parlamentare in timpul dialogului.

Codruta Cerva a adaugat ca va merge cu un brat de flori sa ceara scuze Ambasadei Rusiei, afirmand ca "nu avem voie sa avem relatii bune cu Rusia pentru ca ne interzice UE! Hai sa o spunem pe sleau".

Cei trei s-au remarcat ca lideri ai protestelor organizate in mai multe locuri din tara in perioada pandemiei de COVID-19. "Vedete" promovate intens de Antena 3, Codruta Cerva si Oana Lovin s-au aflat printre persoanele care au vrut sa forteze filtrul de jandarmi la Arcul de Triumf, cu ocazia celebrarii restranse a zilei nationale, pe 1 decembrie 2020.

Diana Sosoaca, George Simion si Claudiu Tarziu au fost amendati cu cate 15.000 de lei pentru organizarea protestului de luni, 29 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#sosoaca senator, #sosoaca rusia, #Codruta Cerva, #Luis Lazarus , #stiri Diana Sosoaca