SIVECO o da in judecata pe Ana Maria Patru: Suntem socati de calomniile lansate

Luni, 29 Mai 2017, ora 22:52 6629 citiri
Foto: Facebook/ SIVECO Romania

Reprezentantii firmei IT SIVECO s-au declarat "de-a dreptul socati" de ceea ce au numit "calomniile" fostului presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Patru, respectiv declaratiile facute in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din anul 2009.

"Nu exista motive temeinice de indoiala privind rezultatul alegerilor, consider insa ca e suspect faptul ca SIVECO, firma controlata de Irina Socol, a castigat aproape toate licitatiile privind softurile de numarare si trasmitere a datelor catre AEP.

Cred ca ar fi utila lamurirea modului in care firma SIVECO castiga aceste licitatii pentru softuri de numarare a votului si transmitere a datelor, chiar daca ele sunt deschise prin sistem SEAP", a spus Patru, in cadrul audierilor.

In replica, SIVECO transmite ca aceste informatii "nu sunt conforme cu realitatea" si ca fostul presedinte al AEP "a solicitat foloase necuvenite companiei", in mod repetat. Astfel, compania IT o va da in judecata pe Ana Maria Patru.

"Am fost de-a dreptul socati de calomniile lansate de doamna Ana Maria Patru la adresa companiei SIVECO Romania.

Informatiile prezentate nu sunt conforme cu realitatea si reprezinta incercari de inducere in eroare a opiniei publice de catre o persoana care in mod repetat a solicitat foloase necuvenite companiei noastre.

In consecinta, compania SIVECO a decis sa o actioneze in judecata pe doamna Ana Maria Patru pentru minciunile si afirmatiile denigratoare lansate in spatiul public", transmit reprezentantii SIVECO intr-un comunicat remis luni seara Ziare.com.

Acestia au catalogat drept "o copilarie" a crede ca "printr-un soft auditat, testat si verficat din punctul de vedere al securitatii s-ar putea frauda votul popular, mai ales ca rezultatele votului au fost confirmate de numaratorile paralele ale partidelor".

"Reamintim un aspect esential al derularii numaratorii de voturi - partidele politice desfasoara numaratori paralele de voturi, prin metode total independente de AEP. Prin urmare, este evident ca nu se poate vorbi despre nicio fraudare, cu softul AEP, al rezultatelor.

Totodata, mentionam ca doamna Ana Maria Patru a avut cel mai inalt nivel de acces la datele centralizate prin intermediul softului. Nicio companie producatoare de software nu poate fi facuta responsabila de modul in care doamna Ana Maria Patru a utilizat, preferential sau nu, datele colectate de soft", mai precizeaza SIVECO.

Reprezentatii firmei sustin ca Ana Maria Patru "incearca sa deturneze atentia de la procesele in care este implicata. Avem incredere ca justitia va clarifica toate aceste aspecte".

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News