Sistemul exista si pare mai puternic ca niciodata

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 07:43
9450 citiri
Sistemul exista si pare mai puternic ca niciodata

In ultimele luni, discutiile despre viata politica din Romania au fost captate de o tema aproape omniprezenta, cea a SISTEMULUI, a BINOMULUI, oculta care controleaza tot ce misca in tara noastra si care conspira pentru ca cetateanul de rand sa nu traiasca bine.

Marturisesc ca, daca la inceput priveam cu neincredere seriile de discutii-dezvaluiri despre SISTEM si BINOM, acum sunt convins ca exista si ca, intr-adevar, lucreaza pentru mentinerea in saracie si ignoranta, nu neaparat in aceasta ordine, a romanului.

Trebuie insa sa va mai fac o marturisire. Acest sistem diabolic nu este format, din cat am reusit eu sa imi dau seama, din "serviciile secrete" si-un grup de magistrati care protejeaza interese straine, ci, dimpotriva chiar, dintr-o clasa politica nu numai compromisa, cat si ticaloasa, si vuvuzelele media pe care se sprijina.

O sa fiu sincer si o sa va spun ca eu unul nu auzisem de Florian Coldea pana acum aproape doi ani, atunci cand o Elena Udrea ce pasea apasat spre arestul preventiv a facut o serie de acuzatii, portretizandu-l pe directorul "militar" al SRI ca un soi de eminenta cenusie care controleaza si vantul, vorba cuiva din fotbal, in prezent "putin" condamnat cu executare.

In ultimii doi ani, dezvaluirilor Elenei Udrea s-au adaugat multe altele, Coldea intrand cumva in folclor ca spionul care tace si face tot in tara asta. De fapt, mesajul este ca omul este atat de diabolic incat controleaza politicieni din toate partidele pe care ii teleghideaza pentru a-si atinge obiectivele.

O foarte scurta privire aruncata pe CV-ul lui Florian Coldea arata oricui faptul ca acesta este o inventie a lui Traian Basescu, si nu cred ca exagerez deloc. Atunci cand Basescu a devenit pentru prima data presedinte, Coldea era maior in cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului al SRI.

La nici macar un an de la instalarea lui Basescu la Cotroceni, Coldea a fost avansat locotenent-colonel si prim-adjunct al directorului SRI. Cum directorul SRI este un civil, Coldea a devenit practic conducatorul militar al serviciului.

Pana in 2014, la plecarea lui Basescu de la Cotroceni, in doar 9 ani asadar, Coldea a fost avansat de cinci ori, ajungand din maior un mandru general-locotenent, cu trei stele aurii.

Pai, sa ma scuzati, dar nu pot sa nu ma intreb daca maiorul Coldea, de la Combaterea Terorismului, ar fi avut acelasi parcurs daca Basescu nu era ales presedinte. Si daca mergem mai departe, doamna Kovesi, procurorul-sef al DNA, a doua jumatate a BINOMULUI, a fost numita de acelasi Basescu in fruntea Parchetului General in 2006, pentru ca apoi tot el sa insiste ca ea sa preia sefia DNA.

Din nou, ma indoiesc ca daca aveam alt presedinte, Laura Codruta Kovesi avea acelasi parcurs profesional. Or, acum domnul Basescu vine si ne spune, sustinand acuzatiile pupilei sale, ca Florian Coldea si Codruta Kovesi sunt exponentii raului in Romania! Pai cel care i-a inventat si promovat in functii cum se numeste?

Si sa nu ne oprim la Basescu. Nu vi se pare curios ca absolut toti cei care acuza acum SISTEMUL si BINOMUL au avut la un moment dat legatura cu el? Eu recunosc ca nu stiam cine e Coldea, dar inculpatul fugar Sebastian Ghita, de exemplu, ne spune ca a fost in vacanta cu seful SRI si ca participa la petreceri private cu sefa DNA!

Pai, sa ma scuzati din nou, dar daca cei doi sunt conducatorii unui sistem ocult, nu cumva cei care colaborau cu ei inclusiv la nivel personal faceau parte din acelasi sistem? Sau poate domnul Ghita era un soi de disident ascuns in muntii sistemului...

Daca mai vreti o caracteristica ce le este comuna celor care acuza public SISTEMUL si BINOMUL aceasta este Justitia. Basescu, Udrea, Ghita si restul au probleme penale mai mari sau mai mici si risca sa petreaca "sejururi" mai lungi sau mai scurte in spatele gratiilor. Prin urmare, au un interes cat se poate de direct in a-i discredita pe cei care-i pot trimite acolo.

Va spuneam la inceput ca am ajuns sa cred ca exista un sistem si ca el este mai puternic ca niciodata. Dar nu cred ca sistemul acesta este compus (doar) din unii oameni din servicii si unii magistrati. Cred ca este, in primul rand, un sistem format si controlat de clica politica ce a acaparat puterea imediat dupa 1990 si care n-a mai lasat-o niciodata. Iar principalul vector de forta al sistemului nu este asa-numitul aparat represiv, ci cel de propaganda.

Asa se ajunge ca spatiul public sa fie dominat de dezvaluirile pana acum fara acoperire ale unui urmarit national, in timp ce lucruri cu adevarat importante, cum sunt uriasele dosare de coruptie, cu prejudicii de sute de milioane de euro, sunt "la sertar".

Ati mai auzit in ultima vreme despre dosarele Microsoft, EADS, ANRP si altele? Ati mai auzit ceva in ultima vreme despre procurorul sef DIICOT, care mergea in sesiuni de shopping la Paris cu o anumita doamna Udrea? Ati auzit ceva despre recuperarea prejudiciilor de la putinii infractori condamnati definitiv?

Auziti in schimb zilnic tot felul de dezvaluiri senzationale, fara suport real, despre oculta care ar conduce din umbra Romania.

Aceasta oculta croita pe modelul Soros, cel mai prost distrugator de tari din istorie, miliardarul care se chinuie de 20 de ani sa ingenuncheze Romania fara succes. Era o ironie pentru cei care nu au prins-o.

In aceeasi idee, avem si SISTEMUL si BINOMUL. O masa compacta care controleaza absolut tot, dar care, ce sa vezi, este atat de ineficienta ca nu o poate baga pe Udrea in puscarie, nu il poate reduce la tacere pe Ghita si nu il poate santaja pe Basescu.

Ba mai mult, BINOMUL asta atat de puternic, care face si desface tot in tara asta, a permis alegerea unei majoritati care promite sa lupte contra lui!

Pai ori avem un SISTEM de tot rasul, caz in care acuzatiile unor inculpati nu au cum sa fie sustinute, ori acest SISTEM aratat de ei cu degetul nu exista.

Iar daca va uitati putin la partidele mari din tara noastra si la oamenii politici importanti din ultimii 10 ani o sa puteti constata singuri ca acestia, indiferent de culoarea politica sau de rezultatele alegerilor, si-au pastrat privilegiile si averile.

Apropo de asta, n-am vazut pe nicaieri daca domnul Dragnea a explicat cum si-a permis domeniul impresionant din Teleorman dupa o viata de lucrat "la stat". Si nici domnul Basescu, alt bugetar celebru, nu ne-a spus cum a adunat averea impresionanta. Si dansii tot din meditatii?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sistem binom Ghita Basescu, #sistem DNA SRI, #Coldea Kovesi sistem DNA SRI , #democratie