Si-a dat demisia secretarul de stat cu "pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii" (Video)

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 12:02
4656 citiri
Si-a dat demisia secretarul de stat cu "pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii" (Video)
Foto: Facebook/Vasile Salaru

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Vasile Salaru si-a dat demisia din functie, dupa ce le-a dat sfaturi deocheate elevelor in timpul unei conferinte.

"Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii" este sfatul dat elevelor de Vasile Salaru, membru ALDE, in cadrul unei conferinte de presa organizate marti, la Deva.

In urma declaratiei controversate, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca Salaru si-a dat demisia din functie. Cimpeanu a spus ca secretarul de stat a facut aceste afirmatii cu scopul de a promova educatia informala, arata Antena 3.

"Am avut o discutie cu domnia sa (Vasile Salaru - n.red.), a inteles ca nu trebuie sa planeze si alte umbre asupra sistemului educatiei din Romania. A decis sa-si inainteze o demisie de onoare, ramanand sa explice in detaliu in cadrul unei conferinte. (...) Probabil ca maniera prin care s-au transmis aceste lucruri nu a fost cea mai potrivita", a spus Sorin Cimpeanu.

"Educatia formala si informala sunt componente importante, doar ca trebuie sa alegem cele mai bune cai de promovare a metodelor informale de educatie", a mai precizat Cimpeanu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Secretarul de stat le-a spus elevelor, la conferinta din Deva, sa se ghideze dupa recomandarea "Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii".

Ce le sfatuieste un secretar de stat din Ministerul Educatiei pe eleve: Pieptul in fata, dosul in spate, sa lesine baietii!

Salaru a vorbit despre introducerea in scoli a unor cursuri la care fetele sa invete sa mearga pe tocuri, sa danseze si sa fie educate, asa cum erau fetele de pension, astfel incat sa se integreze mai usor in societate.

Intrebat daca nu ar fi mai oportune niste cursuri de educatie rutiera sau de prim-ajutor, acesta a spus ca el nu spune ca nu ar trebui sa se faca si asa ceva, dar pe langa ele, se pot face si alte cursuri.

"Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles, dar cred ca un baiat, cand are de brat o fata, cel putin, asa e la mine, in zona Moldovei, nu cred ca il intereseaza daca fata stie educatie rutiera, ci daca stie sa mearga frumos, ca o doamna. Intr-un cuvant, pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii!", a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei.

Vasile Salaru a fost numit secretar de stat pentru invatamantul universitar in luna ianuarie a acestui an, in calitatea sa de lider al filialei Partidului Conservator din Iasi. Profesor de fizica, Salaru a mai ocupat si functia de inspector general adjunct la ISJ Iasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Salaru demisie, #secretar stat Educatie demisie , #demisie