Sforarii politici au ochii albastri? (Opinii)

Joi, 02 Mai 2013, ora 11:28
3525 citiri
Sforarii politici au ochii albastri? (Opinii)

Dupa congresele principalelor formatiuni politice, in ordinea desfasurarii: PNL, PDL si PSD, a reinceput marea batalie intre partide, nu pentru viitorul si prezentul Romaniei, cum ar fi normal, ci pentru mize personalizate pe care vom incerca sa le deslusim in randurile urmatoare.

Ocupate pana mai deunazi cu lupte intestine, dupa congresul PSD, ultimul, ostile celor trei partide au inceput atacurile reciproce, fara a tine cont de angajamente anterioare. Daca luam in calcul si reactivarea statutului de jucator al lui Traian Basescu, e clar ca vom avea un an si jumatate subiecte si rating.

Hai la lupta cea mare...

Vectorii principalelor atacuri sunt: desfigurarea cu orice pret a lui Crin Antonescu pentru a-i zadarnici candidatura la prezidentialele de anul viitor, dezmembrarea ori macar slabirea prin orice mijloace a USL, loviturile de pana acum fiind amatoristice, dar sforarii nu pierd timpul, nici sperantele, si albirea, resaparea imaginii prezidentiale pentru un scop deocamdata incert: obtinerea postului de secretar general al NATO.

Atacurile impotriva liderilor USL, mai cu seama a lui Crin, devenit challenger prezidential, au inceput imediat dupa 5 februarie 2011, simtind ca Traian Basescu si PDL nu vor putea fi clintiti de la guvernare decat printr-o alianta puternica intre stanga PSD si dreapta PNL.

De atunci, nicio mizerie politica, nicio batjocura, porecla, minciuna, manipulare, niciun gen de proces de intentie nu le-au scapat jurnalistilor, formatorilor de opinii si activistilor portocalii pentru a le distruge imaginea publica si notorietatea celor doi.

Va ordon: desfigurati-l!

Pentru ca denigrarea, marsavirea sa aiba succes, s-au creat echipe speciale de oameni de presa si internauti care au pus stapanire pe toate televiziunile, pe forumurile si site-urile politice, scotand la iveala scursorile societatii romanesti din ultimii ani, incat fostii zvonaci si delatori, fostii autori de reclamatii dinainte de revolutie erau mici copii pe langa postacii profesionisti de azi.

Tinta acestora era dubla: pe de o parte, descurajarea cititorilor onesti si a cetatenilor dornici sa-si exprime opiniile, iar pe de alta, macularea principalelor personaje politice, si de o parte si de alta, ca sa capete credibilitate.

Insa efectele nu au fost cele scontate: USL ramane aproape constanta in sondaje, Victor Ponta si Guvernul au iesit in prim-plan, Crin Antonescu s-a detasat in principalul prezidentiabil, la diferenta uriasa de urmatorul clasat, in timp ce Opozitia nu-si gaseste inca forta si unitatea, nici candidatul potrivit sa-l concureze pe liderul liberal.

Tradare si publicitate

A ramas sa se incerce tradarea, desfiintarea din interior, motiv pentru care Andrei Chiliman si grupul disidentilor au crezut zilele trecute ca i-au dat lovitura de gratie.

Cu toata strategia si prezenta unor personaje ca Teodor Melescanu, actual director al SIE, a lui Sever Voinescu, fosta vioara principala a PDL, a atator altor mareti lideri ai "dreptei", lansarea Fundatiei Romania Liberala a fost un fiasco.

De aceea, initiatorul a venit cu noi acuzatii: Crin ar fi masluit(!) votul la ultimul Congres al PNL (1.387 voturi valabil exprimate, din care 44 impotriva si 50 de abtineri).

Insa prezenta lui Melescanu a starnit vii dispute in presa, unele pro, altele contra. Cert este ca atitudinea sa a raspuns unui comandament, fie propriu, fie al dreptei in devenire: lansarea unui posibil contracandidat al lui Crin Antonescu.

La fel s-a procedat cu Mihai-Razvan Ungureanu, scos in fata ca prim ministru, cu Cristian Diaconescu, pregatit din vreme ca lider al Miscarii Populare, apoi Marian Preda, actualul presedinte al aceleiasi miscari..., numai ca, de atata tevatura cu dreapta, spatiul public a devenit imun la facaturi si sforarii.

Un joc pentru mai tarziu

Ultima dintre ele este resaparea imaginii prezidentiale, asa explicandu-se desele aparitii publice ale lui Basescu, alaturi de zvonistica de rigoare si campaniile de presa ale mediilor favorabile.

Cui servesc atatea jocuri politice de suma nula? Acelorasi personaje care ocupa prim-planul vietii noastre politice de peste doua decenii. Dar sforarii trebuie sa stie ca actiunile lor nu aduc niciun castig bunei guvernari, iar, pe termen lung, actele lor netransparente vor fi judecate cu asprime.

A se mai observa ca istoria retine mai putin fenomenele si actiunile aflate la vedere, cat legaturile subterane, scenariile si punerile la cale. Iar genul acesta de politici publice miroase a faliment al intregii clase politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#USL candidat prezidential, #jocuri politice 2013 , #politica interna