Sesiune extraordinara la Camera Deputatilor pe 16 august (Video)

Miercuri, 04 August 2010, ora 13:00 3413 citiri

Sesiunea extraordinara solicitata de presedintele Basescu va fi convocata, la Camera Deputatilor, pe 16 august, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Roberta Anastase a declarat, dupa Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, ca pe 16 august vor fi discutate in Parlament si legile privind reducerea TVA-ului la alimente si reducerea altor taxe, propuse de partidele de Opozitie.

"Rapoartele de la comisia de buget si comisia juridica au ca termen trei zile inaintea sesiunii extraordinare", a declarat Anastase.

Aceasta a adaugat ca la ora 12.00 va fi convocat Biroul Permanent, la 13.00 va fi sedinta grupurilor parlamentare, iar la ora 14.00 va fi plenul Camerei Deputatilor.

"Biroul Permanent a decis convocarea unei sesiuni extraordinare in data de 16 august, cu urmatorul program: la ora 12.00 va fi convocat Biroul Permanent, la ora 13.00 grupurile parlamentare se vor reuni in sedinta, iar la ora 14.00 va fi plenul Camerei", a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, dupa sedinta conducerii acestui for legislativ.

Presedintele Camerei Deputatilor s-a aratat convinsa ca Legea Agentiei Nationale de Integritate, care trebuie modificata, va trece de Camera Deputatilor. Legea a fost modificata in Senat in asa fel incat a fost declarata neconstitutionala la CCR, iar acum a fost retrimisa la Camera Deputatilor, care acum este camera decizionala.

"Am avut o deschidere din patea grupurilor parlamentare ca aceasta lege sa treaca, la Camera Deputatilor a avut sustinerea turuor grupurilor parlamentare si ma astept sa avem cvorum si aceasta lege sa treaca prin Camera Deputatilor", a declarat Roberta Anastase.

Reprezentantii PNL, PSD si PC, s-au aratat dispusi sa participe la sesiunea extraordinara solicitata de presedintele Basescu, insa au subliniat necesitatea de a fi discutate si propunerile legislative ale Opozitiei cu privire la reducerea fiscalitatii si relansarea economica.

Astfel, in Parlament vor fi discutate si proiectul legii care prevede ca procesele sa nu mai fie suspendate in cazul in care sunt ridicate exceptii de neconstitutionalitate, precum si "legea micii reforme" in justitie, aflata pentru avizare la CSM.

Senatul nu face sesiune extraordinara

Potrivit Biroului de Presa al Senatului, contactat de Ziare.com, la Senat nu este planificata inca nicio sesiune extraordinara si nici un Biroul Permanent.

Vicepresedintele Senatului, Dan Vociculescu, a trimis inapoi solicitarea presedintelui Basescu privind sesiunea extraordinara, solicitandu-i sa precizeze exact perioada in care doreste convocarea sesiunii, pentru ca in cerere se specifica doar "inceputul lunii august". Presedintele a replicat ca este vorba despre perioada 1-15 august.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News