Senatul are probleme cu cvorumul si banii pe ultima suta de metri

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 19:00
2653 citiri
Senatul are probleme cu cvorumul si banii pe ultima suta de metri

Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, de la PSD, spune ca Parlamentul ar putea avea probleme cu realizarea cvorumului, pana la legislativele din decembrie, din cauza campaniei si a lipsei de interes a unor alesi, care nu mai candideaza.

"In mod normal, ar trebui sa ramana acelasi program pana cel putin pe 1 decembrie, adica 2 zile de plen si 2 in comisii pe saptamana. Chestiunea cu comisiile se poate realiza, cu plenul e in functie de apetitul de a mai veni al parlamentarilor, unii nemaicandidand si nemaifiind interesati, altii candidand si fiind in campanie", a spus Filip, pentru Ziare.com.

"Ar trebui, cel putin la Senat, sa se poata realiza cvorumul", a adaugat el.

Cu toate astea, luni cvorumul la Senat nu a fost realizat, in ciuda faptului ca erau mai multe proiecte importante pe ordinea de zi, dar trebuia sa se dea si votul pentru revocarea mandatului senatorului Mircea Diaconu, gasit incompatibil.

"Saptamana asta erau circa 35-40 de proiecte de legi si initiative parlamentare, le vom lua in discutie luni sau marti. Nu sunt complicate, nici presante", a precizat Filip.

Senatorul PSD si-a exprimat increderea ca parlamentarii vor continua sa vina la munca si in campanie.

"Am trecut toti prin campanie, stim foarte bine ca nu e complicat ca cel putin luni dupa-amiaza si marti dimineata sa fim prezenti la plen", a mai spus Filip.

Senatul nu mai are bani de deplasari

Petru Filip a vorbit si despre problemele financiare pe care le are Senatul, care au dus la taierea unor cheltuieli.

O parte din ele au fost rezolvate printr-o rectificare bugetara facuta de Guvern, insa banii proveneau tot de la Senat, de la institutii subordonate care nu-si cheltuisera sumele alocate, asa ca acestea s-au intors la bugetul central, care le-a retrimis la Senat, conform Ordonantei 36.

Conform lui Petru Filip, e vorba de aproximativ 120.000 de lei.

"A ramas nerezolvata chestiunea fondurilor pentru deplasari externe. Oricum, in perioada asta senatorii se concentreaza pe actiuni de campanie, nu pe deplasari", a mai precizat Filip.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Senat cvorum bani, #Senat bani deplasari externe , #Senat
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza TaraVrancei
TaraVrancei
rank 5
Petre, tradatorule .. fereste-te din calea mandrilor