Senatul a votat pentru desfiintarea Institutului Revolutiei Romane, condus de Ion Iliescu

Luni, 15 Februarie 2021, ora 18:394335 citiri
Senatul a votat pentru desfiintarea Institutului Revolutiei Romane, condus de Ion Iliescu

Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri un raport de admitere pe proiectul initiat de catre Guvern care vizeaza desfiintarea Institutului Revolutiei Romane. Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat ca institutul a primi ani buni multi bani de la bugetul de stat pentru ca sefi institutiei "sa tina umbra deasa pe evenimentele din 1989" si a indemnat colegii sa voteze la plen propunerea legislativa, forul legislativ fiind decizional.


"Astept de mult timp legea asta! Vine tarziu, dar e o gura de aer proaspat.

Senatorii juristi ai majoritatii au votat pentru desfiintarea celui mai faimos institut pentru inutilitatea sa, condus de doi indivizi judecati pentru crime impotriva umanitatii in Dosarul Revolutiei: Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu. Au primit ani intregi bani multi de la bugetul de stat ca sefi ai Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca sa tina umbra deasa pe evenimentele din 1989.

In sedinta Comisiei juridice, PSD-istii au reactionat in bataie de joc la adresa romanilor, care asteapta de mai bine de 30 de ani sa afle adevarul despre cele intamplate in 1989. Hai la plen, ca suntem camera decizionala!", a scris Alina Gorghiu miercuri pe Facebook.

Pe 9 octombrie 2020, presedintele Klaus Iohannis a retrimis in Parlament Legea pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, transmite Administratia Prezidentiala. Seful statului argumenteaza ca ascest institut nu a reusit sa-si dovedeasca utilitatea, ci "a generat, prin activitatea sa si contrar obiectivului sau stabilit prin lege, numeroase tensiuni si controverse in spatiul public".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News