Senatul a respins infiintarea Avocatului Copilului

Joi, 21 Iunie 2012, ora 12:00 1500 citiri

Plenul Senatului a respins joi, cu 11 voturi pentru, 60 impotriva si 4 abtineri, propunerea legislativa initiata de deputatul PDL Roberta Anastase, prin care se modifica si completa Legea Avocatului Poporului si prin care ar fi fost infiintat Avocatul Copilului.

"Prezenta propunere legislativa ne sugereaza ca din cei patru adjuncti ai Avocatului Poporului ale caror sarcini si atributii sunt stabilite prin lege de catre Avocatul Poporului, unul dintre acestia, prin propunerea legislativa, sa se numeasca Avocatul Copilului si sa ii fie atribuite atributiile si competentele", a precizat senatorul social-democrat Toni Grebla.

Senatorul PSD a sustinut ca in aceasta situatie s-ar crea un raport discriminatoriu fata de ceilalti adjuncti ai Avocatului Poporului ale caror atributii sunt stabilite de catre Avocatul Poporului.

Initiatorul propunerii de lege stabilea ca Avocatul Copilului urma sa actioneze in vederea dezvoltarii depline si armonioase a copilului, "inteles ca orice fiinta umana, de la conceptie, pana la 18 ani, cu respectarea demnitatii si a opiniei acestuia, in vederea asigurarii unui regim special de protectie si asistenta in realizarea drepturilor sale".

Avocatul Copilului ar fi urmat, prin activitatea sa, sa lupte impotriva violentei, cruzimii, exploatarii, coruperii, neglijarii si a oricaror alte rele tratamente la care copiii pot fi supusi.

Comisia juridica din Senat a propus un raport de respingere pentru aceasta lege. Camera Deputatilor a adoptat proiectul tacit, iar Senatul este for decizional.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii