Senatorul UDMR Cseke Attila anunta ca neacceptarea traseistilor va fi inclusa in acordul viitoarei coalitii de guvernare

Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 17:00
Senatorul UDMR Cseke Attila anunta ca neacceptarea traseistilor va fi inclusa in acordul viitoarei coalitii de guvernare
FOTO Facebook/Cseke Atilla

Neacceptarea traseismului politic va fi inclusa in acordul viitoarei coalitii de guvernare, la initiativa UDMR, iar conducerea Uniunii va decide luni dimineata mandatul cu care va merge la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis pentru formarea viitoarei majoritati, a declarat, pentru AGREPPRES, senatorul UDMR Cseke Attila.

"In continuarea discutiilor de ieri intre PNL, USR PLUS si UDMR pentru formarea unei majoritati in Parlament, la initiativa UDMR s-a convenit un principiu important, sanatos pentru functionarea unei coalitii, dar si pentru functionarea democratiei pana la urma - si anume aceea ca sa includem in acordul de coalitie neacceptarea de catre cele trei formatiuni a traseismului politic. Mai exact, niciuna dintre formatiuni nu va accepta sa primeasca parlamentari din alte partide care nu au intrat pe lista acestor trei partide - evident, fiecare pentru fiecare raspunde. Acest flagel al traseismului politic a fost prezent de la inceputul anilor '90 si a cauzat foarte mult rau pentru ca nu numai ca mareste puterea sau importanta unei formatiuni politice parlamentare in mod imoral si artificial, dar si distorsioneaza vointa electorala - si acest lucru este poate cel mai important. E important ca aceste trei formatiuni politice sunt de acord ca neacceptarea traseismului politic sa se regaseasca in acordul de coalitie", a explicat Cseke Attila.

In ceea ce priveste consultarile care vor avea loc luni la Palatul Cotroceni, UDMR va decide luni dimineata, intr-o sedinta a conducerii, mandatul cu care se va prezenta la discutii, in conditiile in care la negocierile de pana acum dintre cele trei formatiuni nu s-a stabilit un candidat de premier.

"In ceea ce priveste consultarile de luni ale presedintelui republicii cu formatiunile politice care vor avea grupuri parlamentare in viitorul Parlament, nu s-a putut conveni asupra unui candidat unic de prim-ministru. PNL si USR PLUS vor merge la consultari, din ceea ce a reiesit din aceasta discutie, cu candidat propriu de prim-ministru, iar UDMR in acest context va decide maine dimineata, in Consiliul Permanent al UDMR, mandatul pe care il vor avea cei care vor reprezenta UDMR la aceste consultari la ora 15,00 cu presedintele Klaus Iohannis. Legat de acest subiect, vom decide punctul nostru de vedere si mandatul conducerii UDMR maine dimineata", a precizat senatorul UDMR.

Citeste si:

Oficial al UDMR: "A doua zi de negocieri intre partide s-a incheiat. Nu am putut conveni asupra persoanei premierului"

 Articol citit de 2412 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  KPK1
  14.12.2020, 02:27
  Traseism.
  Traseism?.Dece nu Ciolanism?.
  Acest domn Cseke Attia are o idee foarte buna,dar "cu lipsuri".
  Dansul propune ca cele trei partide sa nu accepte trrrraseisti.Dece neaparat trebuie 3 (trei).Fiecare,oricare, partid poate include in statutul lui aceasta clauza.Cel putzin pentru 2-3 ani traseistul nu poate fi pus pe liste si poate abea dupa tot 2-3 ani sa ocupe functie de conducere in noul partid.Ce-i impiedica sa faca treaba asta?.
  As vrea sa vad primul partid,macar unu,care sa impuna aceasta regula.Le taie "macaroana/ciolanul" traseistilor dar....isi taie si propria crenguta de sub picioare.Nu mai pot aranja o majoritate CUMPARATA.Ca doar nu poate (in realitate spune) cineva sa spuna ca aceste "rocade" politice se fac din convingere.Se fac din "convingerea" ca la noul partid nu "pica","curge".
  Va indrazni oare vreun partid?.Doua sau trei este utopic!.
  Portocale Strivite
  13.12.2020, 20:03
  No problem..!
  Nu mai primiți traseiști ..!?...dar dacă vor să plece..??
  Mă gandesc la cei veniți din PSD...aducand atunci in spate voturile ***știlor..(cum ziceți voi) ..către PNL.! Iar acum situația este inversă.
  KPK1
  14.12.2020, 02:36
  Portocala.
  Pentru cei ce vor sa plece (spre alte zari de soare pline!) iti amintesc o vorba de-a noastra:-"Un sut in kur si-un ban (nici macar un leu) de drum!.
  Tome
  13.12.2020, 18:14
  Nu ar putea formula o lege ....
  ... in privința asta ?
  Nu de alta ..dar este plină scena politică de puzderia de centuriști .. Așa ziși oameni politici , ce au trecut prin patul tuturor partidelor politice ....
  arsul
  13.12.2020, 17:35
  cand PSD avea nevoie de 10 voturi sa treaca motiuni ii lua din PNL
  Nu mai merge asa.Bravo UDRM, desteapta mutare.
  Stan
  13.12.2020, 22:51
  Deșteaptă, într-adevăr, mai ales ca pe UDMR nu-l atinge deloc!
  Ăștia sunt legați pe viata de partidul lor etnic, iar din alte partide nu vine la ei nimeni!
  DUTTY
  14.12.2020, 08:53
  Jo napot Werner bacsi!!!Jo napot peeneeleee!!!
  .
  Emigrantul-Anonim
  13.12.2020, 17:09
  "neacceptarea traseistilor": veniti in pnl de la psd sa nu mai plece
  Adica: traseistii pe care pnl i-a "adunat" din psd, sa ramina "legati de glie" ca iobagii!!
  topor
  14.12.2020, 12:31
  Zau?
  pai, fara traseist pnl este zero barat! Daca scazi traseistii din listele celor alesi la locale vei vedea ca pnl nu prea mai are cu cine defila! Iar, la parlamentare e la fel!