Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 20:42
7684 citiri
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Rodica Boancă, senator AUR FOTO Facebook/ Rodica Boancă

Senatoarea AUR Rodica Boancă a depus o plângere penală împotriva combaterii bolii în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă în unitățile de învățământ.

Aceasta a argumentat că testele ”trec prin mâinile multor persoane” și că ”prezintă un risc real de contaminare a elevilor și familiilor acestora”.

Rodica Boancă a fost candidatul susținut de AUR pentru primăria municipiului Slobozia, iar conform presei locale, este cadru didactic la Colegiul Național „Mihai Viteazul”.

De asemenea, s-a opus vehement introducerii obligativității certificatului de vaccinare anumitor categorii profesionale, la fel ca toți membrii partidului de altfel.

Este foarte activă pe contul de Facebook, unde face diverse afirmații extremiste, cum ar fi că ”școlile se transformă în lagăre” dacă începe testarea copiilor.

”Nu transformați școlile în lagăre!

Atenție, părinți Testele nu sunt obligatorii!

Dreptul copilului la Educație nu poate fi anulat de un ordin! Faceți presiuni pe politicienii inepți care emit asemenea ordine să oprească acest genocid!”, scria Rodica Boancă pe Facebook în 3 decembrie.

De asemenea, a participat la protestele împotriva măsurilor adoptate de Guvern în contextul pandemiei, Mai mult, participă la diverse emisiuni, la posturi controversate, precum eStradaTV, care a fost anterior amendată de CNA pentru conținutul ce prezenta un discurs antivaccinist.

”În direct la o televiziune liberă, pentru o discuție liberă!”, scrie Rodica Boancă pe Facebook, când distribuie intervențiile ei la emisiunea moderată de Adriana Bahmuțeanu.

De menționat că reprezentantul la CNA al postului eStradaTV este Remus Rădoi, bărbatul ce deținea firmele de pază la care a apelat poliția pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu în cazul Caracal, potrivit Digi24.

Face adesea și live-uri pe Facebook din Senat, cu descrieri precum ”Dictatura măștii în plenul Senatului”, iar în alte postări se referă la certificatul digital ca la un ”certificat nazist”.

De asemenea, susține că efectele adverse ale vaccinurilor nu sunt raportate și că totul este ”o mușamalizare”.

Cu alte cuvinte, tocmai senatoarea AUR care se opune vaccinării contra covid, implementării certificatului digital sau purtării măștii, face o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolii privind testarea copiilor în școli.

De altel, AUR a sfidat adesea Guvernul, iar membrii nu au respectat măsurile impuse, chiar și în cele mai negre perioade prin care a trecut țara noastră, cu secții de ATI pline și zeci de mii de îmbolnăviri zilnice.

De exemplu, la începutul lunii martie 2021, George Simion participa la o manifestație împotriva "vaccinării forțate", cu toate că nici nu se discuta despre așa ceva. Astfel de proteste au avut loc și la sfârșitul lunii martie, după ce Guvernul a introdus o serie de măsuri restrictive.

Inițial, membrii AUR nu numai ca au anunțat pe toate paginile lor de pe rețelele de socializare manifestațiile, dar au creat și evenimente pe Facebook în acest sens, alături de anunțuri prin care invitau oamenii să se adune în fața prefecturilor din fiecare oraș, la o oră anume.

Când lucrurile au degenerat în anumite județe, ajungându-se la violență și distrugeri, George Simion a negat că partidul pe care-l conduce ar avea implicații în organizarea protestelor și a spus că nu au făcut decât să se alăture mișcării din poziția de cetățeni.

Totuși, imagini și videoclipuri de la proteste au început sa curgă pe paginile lor, alături de mesaje precum "Acest guvern nu e demn de România. Pentru libertatea noastra, pentru țară, continuăm!", "Luptăm pentru libertate!", "Românii deranjează sistemul ieșind în strada. Bravo lor! Protestele continuă", sau "Pentru libertate, la București".

Diana Șoșoacă, senatoare și fostă membră AUR, George Simion și Claudiu Tarziu, co-presedinti ai partidului, au fost amendati cu câte 15.000 de lei pentru organizarea protestului din 29 martie, din București.

În plus, mai multe știri și conturi false care au contribuit la mobilizarea protestatarilor au fost asociate cu grupurile de Facebook AUR, potrivit unei analize realizate de Buletin de București.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Rodica Boanca aur, #plangere penala, #testare elevi, #zadarnicirea combaterii bolilor , #AUR