Şedinţa coaliţiei nu a mai avut loc. PSD ar vrea ca premierul Nicolae Ciucă să îşi asume răspunderea în Parlament pe certificatul verde

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 12:22 3408 citiri
FOTO Facebook/ Guvernul României

Liderii coaliţiei nu s-au mai reunit în şedinţa coaliţiei, luni, la Guvern, deşi iniţial aceştia urmau să discute înainte de şedinţa de Guvern. Potrivit unor surse politice, PSD ar dori ca premierul Nicolae Ciucă să îşi asume răspunderea în Parlament pe proiectul certificatului verde.

Social-democraţii consideră că, prin asumarea răspunderii, proiectul va trece mai repede de Parlament şi se va evita şi opoziţia celor care nu doresc aplicarea certificatului verde, la locul de muncă.

PSD vrea ca certificatul verde să intre în vigoare până la Crăciun, şi doar prin procedura asumării răspunderii se va putea realiza acest lucru.

Știrea inițială: Liderii coaliţiei de guvernare se întâlnesc luni, 20 decembrie, la ora 11.30, la Guvern.

De asemenea, va avea loc la ora 12.00 și ședința de Guvern.

Executivul va dezbate proiectul bugetului de stat pe 2022. Preşedintele PNL Florin Cîţu este nemulţumit de modul în care s-au împărţit banii în bugetul pe 2022, el precizând, într-o postare pe Instagram, că în loc de 7%, cât a promis, guvernul alocă pentru investiţii 6,71% din PIB, pentru 2022.

O altă temă de discuţie între liderii coaliţiei este cea legată de proiectul de lege privind certificatul verde. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, era aşteptat să vină cu o formă finală a proiectului de lege, asumat de ministru.

Surse guvernamentale precizau că, pentru a fi depus acest nou proiect în Parlament, iniţiatorul proiectului aflat deja în dezbatere la Camera Deputaţilor, Florin Cîţu, ar trebuie să îl retragă.

Guvernul îşi propunea ca certificatul verde să fie adoptat cât mai repede, pentru a intra în vigoare înainte de debutul unui nou val al pandemiei de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News