Ministrul Muncii: Se vor cauta locuri de munca pentru beneficiarii de ajutor social care sunt apti

Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 10:17
2678 citiri
Ministrul Muncii: Se vor cauta locuri de munca pentru beneficiarii de ajutor social care sunt apti
Raluca Turcan FOTO Facebook

Campania nationala de evaluare a ajutoarelor sociale va demara in curand in toata tara, in primul rand pentru a identifica beneficiarii care se afla in situatii cu adevarat vulnerabile, fiind inapti de munca, a anuntat, pe Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

"Suntem in etapa de pregatire a campaniei nationale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara in curand in toata tara cu echipe mixte ale Agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala, Inspectoratelor teritoriale de munca si Agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca. Impreuna cu reprezentantii Asociatiilor Oraselor, Municipiilor si Comunelor din Romania, am discutat astazi (miercuri, 21 ianuarie 2021 n.r.) despre obiectivele acestei campanii si despre modul de lucru. Vom identifica, in primul rand, beneficiarii de ajutoare sociale care se afla in situatii cu adevarat vulnerabile, fiind inapti de munca, persoane cu varsta de pensionare sau care au in intretinere copii mici.

Pentru aceasta categorie de beneficiari, vom identifica masuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate", a postat pe reteaua de socializare ministrul Muncii.

Ea a transmis ca se vor gasi solutii pentru cresterea gradului de ocupare in randul beneficiarilor de ajutor social care pot munci, in conditiile in care, in acest moment, 30% din totalul locurilor de munca neocupate sunt adresate muncitorilor necalificati.

"Piata muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de munca din cele aproximativ 170.000 care primesc venit minim garantat, in Romania. Apreciez foarte mult deschiderea si interesul pe care le-au aratat autoritatile locale fata de demersul Ministerului Muncii, care este calibrat in acord cu politicile europene in domeniu: sprijin integrat si mai bine tintit pentru categoriile vulnerabile, precum si sprijinirea reinsertiei in cazul persoanele apte de munca", a scris Turcan.

Potrivit sursei citate, cresterea ocuparii este un obiectiv de prim rang al tuturor politicilor europene in domeniul social, iar anchetele sociale sunt o obligatie legala si ele reprezinta o etapa importanta pentru o mai buna tintire a efortului de asistenta sociala al statului roman.

"Campania nationala de evaluare va fi eficienta doar in masura in care va exista o colaborare stransa cu reprezentantii primariilor pentru a pune la dispozitie institutiilor implicate informatiile despre beneficiari si pentru a facilita relatia acestora cu potentialii angajatori din comunitate", a mai scris Raluca Turcan.

Ministrul Muncii anunță că la fiecare început de an vor crește pensiile. Economist: "Rămâne de văzut de unde vor lua banii"
Ministrul Muncii anunță că la fiecare început de an vor crește pensiile. Economist: "Rămâne de văzut de unde vor lua banii"
Simona Bucura Oprescu, ministra Muncii, a declarat că în fiecare an, în luna ianuarie, pensionarii vor avea parte de o majorare a pensiei. Noua lege a pensiilor vine însă cu o mare schimbare...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Ministrul Muncii, #Raluca Turcan, #Ajutoare sociale , #stiri politice
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Oamenii vor bani! nu locuri de munca! Daca vroiau munca, emigrau!!!!