Se pregateste impozitarea banilor trimisi in tara de "capsunari"

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 17:026368 citiri
Se pregateste impozitarea banilor trimisi in tara de "capsunari"

Romanii din diaspora care trimit bani in tara ar putea fi nevoiti sa cotizeze la stat cu 1% din valoarea sumei transferate, daca ideea deputatului PD-L William Branza, seful tuturor filialelor partidului din strainatate, care a intocmit un proiect de lege pe acest subiect, gaseste suficienta sustinere.

Textul se afla in dezbatere la Senat, scrie Gandul. Desi in textul aflat in dezbaterea senatului scrie ca "entitatile care efectueaza transferuri de bani ale persoanelor fizice, in si din strainatate, vor retine echivalentul a 1% din suma transferata", fapt ce presupune, practic, taxarea celor care trimit bani, deputatul Branza sustine ca impozitarea se va aplica bancilor si firmelor de transfer, astfel incat persoanele sa nu fie afectate.

"Se va retine 1% din profitul pe care bancile il fac din acest transfer, iar sumele se vor intoarce, prin intermediul proiectelor, catre comunitatile romanesti din diaspora. Daca, de exemplu, cineva trimite in tara o mie de euro, destinatarul va ridica tot o mie de euro", a explicat William Branza, pentru sursa citata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii