In jurul scolilor se va purta masca. Prefectul Capitalei anunta primele decizii luate in cadrul sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta

Sambata, 15 Mai 2021, ora 14:28
Autor: Alina Toma
In jurul scolilor se va purta masca. Prefectul Capitalei anunta primele decizii luate in cadrul sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta
Oamenii trebuie sa poarte masca in jurul unitatilor scolare FOTO Unsplash

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) a stabilit, in principiu, in sedinta de sambata, ca in jurul unitatilor de invatamant pe o raza de 50 de metri unde exista "potential" de aglomerare la venire si la plecare se va purta masca de catre care vor stationa in acel perimetru, a anuntat prefectul Capitalei Alin Stoica.

"Inca nu s-a terminat Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Discutiile au continuat un pic mai mult avand in vedere dificultatea de a decide de exemplu care sunt alte spatii aglomerate. In principiu am stabilit ca, in jurul unitatilor scolare unde exista potential de aglomerare la venire si la plecare si sunt evident copii majoritatea sub 16 ani care nu pot fi vaccinati, atunci este necesara stabilirea unui perimetru de 50 de metri in jurul scolii.

Acolo va fi obligatorie purtarea mastii pentru cei care vor stationa in acest perimetru. (...) Asa cum este in Hotararea de Guvern raman acele zone. Nu am adaugat nimic insa vom avea o perioada de monitorizare de o saptamana in care DSP, Politia Jandarmeria vor monitoriza si vor face propuneri catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta", a spus prefectul.

 Articol citit de 2938 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  MacGigi
  15.05.2021, 16:30
  Daca nu cunosti cartierul, cum poti sti ca te afli la 50m de
  o scoala?