Se lanseaza Romania Liberala: Sper in unificarea dreptei, nu exclud un partid

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 14:313322 citiri
Se lanseaza Romania Liberala: Sper in unificarea dreptei, nu exclud un partid

Mai multi politicieni din PNL, in frunte cu Andrei Chiliman si Vlad Moisescu, dar si deputatul Fortei Civice, Dan Cristian Popescu, lanseaza, luni, Initiativa Romania Liberala, o platforma politico-civica.

Ultimul dintre ei, Dan Cristian Popescu, a explicat pentru Ziare.com ca, in nume personal, spera ca aceasta constructie sa fie un catalizator pentru unificarea dreptei si ca, desi nu exista intentia transformarii sale intr-un partid, nu e exclus sa devina odata unul.

Initiativa Romania Liberala se lanseaza la 23 de ani de la mitingul din Piata Universitatii

"Initiativa Romania Liberala este un ONG care promoveaza dialogul pe partea dreapta, principiile de dreapta", a spus Popescu.

Intrebat daca se poate transforma in partid, el a raspuns: "Nu exista aceasta intentie, dar nu pot sa exclud ca se va transforma vreodata, dar e drum lung. Nu asta este scopul".

Cu toate astea, el a admis ca isi doreste sa vada un mare partid de dreapta, prin unificarea formatiunilor de aceasta orientare.

"Vor fi tot felul de activitati, in Bucuresti si in tara, va avea la baza dialogul. Nu se dialogheaza asa de mult pe partea de dreapta. Sunt adeptul unui partid de dreapta serios, mare, nu a fractionarii dreptei", a declarat Dan Cristian Popescu.

El a marturisit ca a discutat si cu oameni din PDL despre asta si ca si-ar dori si PNL in aceasta constructie, dar ei trebuie sa aiba o "clarificare doctrinara".

Dan Cristian Popescu a raspuns si declaratiilor liderului PNL Crin Antonescu, cel care spusese ca Initiativa Romania Liberala e "un soi de politica de tomberon".

Antonescu despre Initiativa Romania Liberala: E un soi de politica de tomberon

"Domnul Antonescu e din ce in ce mai incoerent. Declaratiile sale sunt din ce in ce mai incoerente, cu pisica, cu tomberonul. Nastere usoara, daca vorbim de pisica!", a comentat deputatul Fortei Civice, fost membru PNL.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News