Se desfiinteaza PSD?

Autor: Cristian Patrasconiu - publicist, scriitor
Sambata, 22 August 2020, ora 22:19
14059 citiri

Congresul PSD - din punct de vedere tehnic, cel mai neobisnuit de pana acum din istoria acestui partid - a avut un deznodamant previzibil.

Fortat de cei care detin acum "painea si cutitul" in PSD, momentul politic - mult umflat de presa (seceta de subiecte, deh!), a (re) impus "partida" Ciolacu. E bine sa fim atenti la cei care compun nucleul PSD de acum - si, dupa criteriile (unele, greu de digerat ale) jocului politic, e bine sa nu revarsam toate ironiile posibile catre Marcel Ciolacu (personajul e - repet, dupa criteriile jocului politic, nu ale esteticii - un "combinagiu" foarte rezistent).

De asemenea, e important, cred, sa retinem si compozitia "centurii auxiliare" care alcatuieste arhitectura de putere actuala a social-democratilor - vor urma doua randuri de alegeri si istoria acestui partid se poate, la o adica, imediat accelera functie de rezultatele obtinute la dublul scrutin.

In cascada de declaratii - marea lor majoritate, de o mediocritate retorica si strategica strigatoare la cer... - a exista una anume in care, daca nu am fi vazut cine e "emitatorul", ne-am fi putut gandi ca asupra PSD a pogorat, stiu eu, duhul Monicai Macovei.

Aceasta e declaratia:

"Viitorul PSD inseamna toleranta zero fata de coruptie, dar si toleranta zero fata de abuzuri." Autorul ei e Marcel Ciolacu.

Sigur, ne-am putea amuza, pentru ca s-ar putea contrapune aceasta declaratie altora (cel putin doua) facute de - pana acum - cele mai proeminente personalitati social-democrate.

1.Nastase Adrian (asa cum e just sa i se spuna unui infractor dovedit!): "umblau unii cu coruptia-n gura".

2.Ion Iliescu (care nu mai e presedinte de onoare al PSD de cateva luni bune...): "In Romania avem coruptie fara corupti".

Dar daca dl Marcel Ciolacu chiar a vorbit pe bune? De altfel, cand a rostit vorbele consemnate mai sus, mimica sa era perfect serioasa.

Daca liderul PSD a vorbit chiar serios, atunci o punere in practica a acestei politici - "toleranta zero fata de coruptie" - nu-i asa ca ar duce, in cele din urma, la dizolvarea acestui partid? Pentru a fi "tolerant zero fata de coruptie" in cazul PSD ar insemna un atac - revolutionar, devastator - la, cum s-ar spune, ADN-ul acestui partid, nu?

Acest text a fost publicat si pe Marginaliaetc.ro

Cristian Patrasconiu este publicist si scriitor. Are o experienta de peste 20 de ani in mass-media si e autorul si co-autorul a 11 volume. Este o prezenta constanta in mass-media culturala din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
#PSD, #marcel ciolacu, #Adrian Nastase, #Ion Iliescu, #Monica Macovei , #partid