Se cere vot secret in PNL pentru pozitia pe lista de candidati la europarlamentare, ca sa nu existe discutii

Vineri, 01 Februarie 2019, ora 22:00
4232 citiri
Se cere vot secret in PNL pentru pozitia pe lista de candidati la europarlamentare, ca sa nu existe discutii
Foto: Facebook / Nicolae Robu

Presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, cere desecretizarea listei cu 49 de nume ale liberalilor ce doresc sa candideze la alegerile europarlamentare, iar varianta finala sa fie supusa votului secret in Colegiile Directoare Judetene ale partidului.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook, ca o solutie inteleapta, care ar permite iesirea din impas pentru alegerea listei cu candidati la alegerile europarlamentre este "desecretizarea deciziei".

"Eu si colegii din BPJ Timis consideram ca solutia inteleapta, de natura sa ne permita iesirea din impas este democratizarea deciziei. Concret: cerem ca lista celor 49 de aspiranti la o candidatura sa fie supusa votului secret in Colegiile Directoare Judetene ale partidului, urmand ca pozitia pe lista sa fie data de numarul de voturi obtinut de fiecare. Consideram ca in acest fel, partidul va ramane unit, iar raspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, in solidar. Rolul primarilor este esential in orice alegeri -ei sunt toti membri in CDJ-uri!-, ori ei se vor implica la maxim daca li se va acorda importanta, daca vor avea un cuvant de spus, respectiv nu se vor implica la maxim daca li se va tranti in fata o lista intocmita fara ei, cu oricata buna-credinta ar fi ea facuta", a scris Nicolae Robu.

Acesta mai spune ca toti candidatii primari inscrisi in competitie trebuie sa beneficieze de locuri eligibile, "pe de o parte pentru ca au capacitatea de a atrage voturi, prin ei insisi, dar si prin colegii lor primari care se vor mobiliza in plus fata de cum ar face-o oricum, in gest de fireasca solidaritate colegiala, dar pe de alta parte, ca rasplata pentru toata contributia lor intinsa peste ani la prestigiul si implicit la rezultatele partidului".

PNL nu a finalizat lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare, in sedinta BPN a partidului din 28 ianuarie. Anterior sedintei liberalilor de la finele acestei luni, Ludovic Orban anunta ca in cazul in care lista va fi gata pana pe 28 ianuarie, aceasta va fi aprobata intr-o alta sedinta a Biroul Politic National, iar daca nu, termenul de finalizare al acesteia este de 15 februarie.

Liderul PNL a adaugat ca 49 de candidati s-au inscris in cursa interna pentru alegerile europarlamentare.

"49 de candidati, printre care Vasile Blaga, Mircea Hava, Siegfried Muresan, Cristian Busoi, Vlad Nistor, Ligia Popescu. Avem candidaturi extrem de serioase. Crin Antonescu este inscris in aceasta competitie", a spus Orban.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#lista europarlamentare PNL , #europarlamentar