Scandalul greselilor din manualele unice: Directoarea Editurii Pedagogice va fi chemata la audieri in Parlament

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 18:54
3927 citiri
Scandalul greselilor din manualele unice: Directoarea Editurii Pedagogice va fi chemata la audieri in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor a hotarat marti ca pe 12 septembrie sa fie invitata la audieri in cadrul Comisiei directorul Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Audierea are loc pe tema greselilor din noile manuale scolar, a anuntat deputatul PMP, Robert Turcescu.

"A fost votata azi (marti-n.red.) in Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor, la propunerea mea, invitarea la audieri in comisie a directorului Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Pe tema manualelor, evident. Se va intampla miercurea viitoare (12 septembrie-n.red.) ", a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Problemele din manualele

Amintim ca, in urma cu doua saptamani, mai multe greseli au fost depistate in noul manual de Geografie pentru elevii din clasa a VI-a, precum pozitionarea incorecta pe harta a orasului Turnu Magurele, amplasat acolo unde, de fapt, este orasul Drobeta-Turnu Severin.

Ulterior, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a decis sa solicite Editurii Didactice si Pedagogice (EDP) retiparirea in totalitate a manualului, dupa ce au fost tiparite aproape 150.000 de carti care contin grave erori.

Erori au fost depistate si in manualele de istorie pentru elevii de a VI-a, unde s-au strecurat greseli de scriere, inversari de ani, dar si definitii gresite.

Dupa ce un profesor de istorie a sesizat greselile si le-a facut publice pe contul sau de Facebook, directorul general al Editurii Didactice si Pedagogice a afirmat ca "exista, intr-adevar, doua greseli de typing".

Mai mult, Editura Didactica spune ca greselile nu-i pot fi imputate si l-a acuzat pe profesorul care a descoperit greselile ca le-a "fabricat", suparat fiind ca nu manualul scris de el a castigat.

Maria Nistor, directorul Editurii Didactice si Pedagogice a sustinut ca este vorba despre "cateva greseli mici de redactare" si cateva pagini decalate si ca atacurile sunt parte dintr-o "campanie de decredibilizare institutionala".

In plus, zilele acestea, au fost semnalate greseli si in manualul de Biologie de clasa a VI-a.

Iata mai multe detalii aici - Si manualul de Biologie contine greseli grave: Vasele de sange au lungimi diferite, inima si ficatul sunt pozitionate gresit

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Directoarea Editurii Pedagogice audiere Parlament, #Maria Nistor audiere Parlament, #scandalul greselilor din manuale , #parlament