Scandal in Senat pe neinvitarea lui Basescu: PDL ameninta cu greva parlamentara

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 12:27
2578 citiri
Scandal in Senat pe neinvitarea lui Basescu: PDL ameninta cu greva parlamentara
Foto: Arhiva

Faptul ca presedintele Traian Basescu nu a fost invitat la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului a dus la o revolta de proportii in randul democrat-liberalilor, care au amenintat cu greva parlamentara.

Dupa ce liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat, miercuri dimineata, de ce nu l-a invitat pe seful statului la aniversarea institutiei, care va avea loc pe 17 iunie, PDL, sustinut de liberali, s-a aratat nemultumit si a cerut un vot in plen in acest sens.

Democrat-liberalii au sustinut ca plenul Senatului este suveran peste hotararea lui Tariceanu, iar lor li s-au alaturat si membrii PNL, transmite Antena 3.

S-a dat un vot in plen in acest sens, insa nu a fost cvorum. Asadar, PDL a amenintat cu greva parlamentara daca situatia nu se rezolva, spunand ca nu va mai participa la nicio sedinta.

Scandal in Senat din cauza lui Basescu: Tariceanu nu-l vrea la aniversare, PDL se revolta

Calin Popescu Tariceanu l-a acuzat anterior pe Traian Basescu ca a incercat, in repetate randuri, decredibilizarea Senatului, sustinand ca acesta este motivul pentru care nu considera "oportuna" prezenta lui la ceremonie.

Tariceanu a mai spus ca decizia de a nu-l invita pe presedintele Traian Basescu nu a fost una personala, ci "a fost un consens in aceasta privinta".

Tariceanu confirma: L-a taiat pe Basescu de pe lista invitatilor la aniversarea Senatului

Dupa declaratia de presa a sefului Senatului, PDL a cerut vot in plen pentru invitarea presedintelui la eveniment. Democrat-liberalii au fost sustinuti de liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care a precizat ca nu este de acord cu declaratiile lui Basescu impotruva Senatului, insa el este, totusi, presedintele Romaniei si trebuie invitat la ceremonie.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a spus ca "nu se poate supune la vot o asemenea propunere" si a dat un exemplu asemanator in ceea ce il priveste pe Traian Basescu.

"Va reamnitesc ca a fost validat Guvernul la un moment dat si Basescu a spus dechis ca nu l-a invitat pe presedintele Senatului. El, ca institutie, si-a putut asuma, azi si-o asuma presedintele Senatului. Propun sistarea discutiilor, abia ne-am adunat si acum vorbim despre Traian Basescu", a incheiat Sarbu.

Update

Invitarea presedintelui Traian Basescu la aniversarea din 17 iunie va fi tratata intr-o sedinta extraordinara a Biroului Permanent al Senatului, care va incepe la ora 13.00.

D.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#scandal Senat Basescu, #PDL greva parlamentara, #PDL greva parlamentara Basescu , #Senat