Scandal in sedinta de conducere a Senatului: Serban Nicolae l-ar fi facut "scarbos" pe Gotiu, apoi a continuat insultele

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 13:50
6531 citiri
Scandal in sedinta de conducere a Senatului: Serban Nicolae l-ar fi facut "scarbos" pe Gotiu, apoi a continuat insultele
Foto: Arhiva Ziare.com

Nivelul de dezbatere din sedintele conducerii Senatului a atins pragul de jos.

Membrii USR din Biroul Permanent al Senatului au parasit, luni, sedinta, pe motiv ca Serban Nicolae a folosit un "limbaj injurios" la adresa vicepresedintelui Senatului Mihai Gotiu, membru al Uniunii.

Potrivit unor surse participante, Serban Nicolae i s-a adresat lui Gotiu cu mai multe apelative, numindu-l, printre altele, "scarbos" si spunand ca "ii cade matreata" din cap.

Mihai Gotiu este singurul membru USR din Biroul Permanent al Senatului, insa la sedinta au participat si liderul de grup Cristian Ghica si viceliderul Florina-Raluca Presada. Ghica a invocat "limbajul injurios folosit in plenul Biroului" de catre Serban Nicolae ca motiv al protestului.

Mihai Gotiu a explicat ca disensiunile au pornit de la afirmatii facute de el in cadrul unei conferinte de presa.

"Este vorba de afirmatiile facute de domnul Serban Nicolae, care a adresat mai multe cuvinte - nu vreau sa le repet in acest moment, le veti gasi in stenograma acestei sedinte - referitoare la niste afirmatii pe care le-as fi facut saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, in care am vorbit despre modul in care domnia sa a blocat nominalizarile membrilor societatii civile care trebuie sa faca parte din CSM", a spus senatorul USR.

El a precizat ca in acea conferinta de presa l-a numit pe Serban Nicolae "un avocat al coruptilor". "Este de notorietate publica faptul ca Serban Nicolae l-a aparat pe Catalin Voicu", a precizat senatorul USR.

Mihai Gotiu nu a dorit sa spuna public care au fost cuvintele folosite de catre senatorul PSD, presedinte al Comisiei Juridice.

"Chiar nu vreau sa repet aceste cuvinte. Veti vedea, daca veti citi stenograma, ca sunt cuvinte chiar extrem de injurioase. Nu a vrut sa ma nominalizeze. (...) Domnul presedinte Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu mi-a dat cuvantul, am semnalat faptul ca ma consider vizat, si inclusiv colegi de partid ai domnului Serban Nicolae au considerat ca eu sunt vizat, moment in care Calin Popescu Tariceanu mi-a taiat microfonul", a afirmat el.

USR va face o plangere impotriva lui Serban Nicolae, care va trebui depusa la Biroul Permanent, invocand incalcari ale Regulamentului, unde este interzisa folosirea cuvintelor injurioase si a afirmatiilor calomnioase impotriva parlamentarilor si demnitarilor.

UPDATE: Serban Nicolae a negat lui Mihai Gotiu, afirmand ca acesta minte, el fiind cunoscut ca un parlamentar care "doarme in plen" si al carui sef de partid "isi exhiba secretiile pe camasa".

"Un vicepresedinte al Senatului, nu stiu daca in virtutea faptului ca doarme in plenul Parlamentului sau in virtutea faptului ca face parte dintr-un partid unde presedintele partidului isi exhiba secretiile pe camasa, si-a permis sa spuna niste minciuni la adresa mea. Atat, si nimic mai mult", a raspuns Nicolae la acuzatiile lui Gotiu.

El a afirmat ca s-ar fi asteptat ca in Parlament cei "sapte ani de acasa sa fie o conditie prezumata".

Intrebat ce legatura au Nicusor Dan si comportamentul acestuia cu intamplarile din sedinta Biroului Permanent al Senatului, Serban Nicolae a refuzat sa mai discute cu jurnalistii: "Da... la asa o intrebare...".

Senatorul PSD a mai spus, din mers, ca el in general nu foloseste un limbaj injurios si i-a rugat, ironic, pe jurnalisti sa nu faca galagie in plen pentru ca Gotiu sa "doarma".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#scandal sedinta Senat , #senatori