Gafa grosolana la Paris, inainte de vizita lui Iohannis: Seful ICR, sanctionat cu avertisment

Luni, 09 Februarie 2015, ora 14:00
6043 citiri
Gafa grosolana la Paris, inainte de vizita lui Iohannis: Seful ICR, sanctionat cu avertisment
Foto: France Musique

Directorul ICR Paris, Yvette Fulicea (foto), a fost sanctionat cu avertisment de conducerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) in contextul scandalului declansat dupa expedierea unui mail care continea comentarii ireverentioase la adresa unor persoane.

Intr-un nou comunicat, remis presei luni, MAE apreciaza drept "inadmisibila si profund regretabila" situatia inregistrata saptamana trecuta la Ambasada Frantei.

Gafa grosolana la Paris, inainte de vizita lui Iohannis: Invitati catalogati drept "scarbosi" sau "indezirabili"

"Conducerea Ministerului Afacerilor Externe a solicitat Ambasadei Romaniei la Paris, imediat dupa aflarea incidentului, sa dispuna o analiza urgenta a situatiei create si sa avanseze, pe baza acesteia, propunerile de masuri pe care le considera necesare. Urmare instructiunilor, Ambasada Romaniei la Paris a transmis un raport asupra incidentului produs.

In raport este consemnata, printre altele, reactia oficiului diplomatic in plan local concretizata prin transmiterea de catre ambasadorul Romaniei in Franta, Bogdan Mazuru, a unei scrisori de prezentare de scuze domnului Radu Portocala", se arata in comunicatul de presa al MAE.

Radu Portocala, despre gafa Ambasadei de la Paris: Cade sub incidenta justitiei

Invitatii Ziare.com Radu Portocala: Minuscula suparare a MAE

De asemenea, se precizeaza ca diplomatul din cadrul Ambasadei Romaniei la Paris care a redactat fisierul a fost sanctionat cu avertisment.

"Totodata, la nivel intern MAE, a fost demarat imediat un proces de investigare a incidentului de catre Corpul de Control si Evaluare Diplomatica. Urmare declansarii acestei proceduri, s-a dispus cu caracter urgent chemarea in Centrala a diplomatului de la Ambasada Romaniei la Paris pentru continuarea cercetarilor la nivel CCED.

In functie de rezultatele acestor cercetari, va putea fi dispusa eventuala trimitere a respectivului diplomat in fata Comisiei de Etica a MAE sau in fata Consiliului de Onoare al MAE. La randul lor, aceste organisme pot propune noi masuri sanctionatorii", se mai arata in comunicatul citat.

De asemenea, a fost analizata implicarea directorului ICR Paris, ca urmare a transmiterii respectivului fisier, fiind dispusa aplicarea aceleiasi sanctiuni, respectiv avertisment, se mai arata comunicatul citat.

"Analiza CCED este in curs, urmand a avea loc inclusiv audierea directorului ICR Paris. Ulterior, CCED va concluziona asupra oportunitatii aplicarii de masuri suplimentare, in mod similar cu cele amintite mai sus in legatura cu diplomatul de la Ambasada Romaniei la Paris", a decis conducerea MAE.

Vizita pe care presedintele Klaus Iohannis o va efectua la Paris pe 10 februarie a fost precedata de o gafa de proportii comisa de directoarea Institutului Cultural Roman din capitala Frantei, Yvette Fulicea.

Aceasta a redirectionat catre mai multe persoane un e-mail in care invitatii la receptia organizata in cinstea presedintelui Romaniei sunt rugati sa vina neinsotiti, iar unii dintre ei sunt catalogati drept "indezirabili" sau "scarbosi".

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#director ICR Paris sanctionat mail, #Radu Portocala mail Paris, #Ambasada Paris mail vizita Iohannis , #ambasador