Urmările blocajului negocierilor între PNL și PSD: Salariile angajaților din Sănătate, în pericol de neplată

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 23:22 2344 citiri
Avertisment din partea ministrului Sănătății FOTO Facebook / Cseke Attila

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat miercuri seară, 17 noiembrie 2021, că instituția pe care o conduce nu mai are bani pentru plata salariilor angajaților. Soluția cea mai bună ar fi rectificarea bugetară, a spus membrul UDMR.

Potrivit ministrului, în sistemul bugetar de sănătate sunt 74.000 de bugetari care trebuie să primească salarii de la minister.

”Pentru luna decembrie, care înseamnă salariul pentru munca desfășurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluțiile pot fi găsite, resurse am înțeles de la Ministerul de Finanțe că există, trebuie găsită soluția legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a declarat Cseke Attila la Digi24.

Pentru ca angajații să își primească salariile până în 15 decembrie, soluția trebuie găsită până la finalul lunii noiembrie, a mai precizat acesta.

”Încă n-am depășit o anumită limită în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă pentru că trebuie să fim preventivi și să nu ajungem în această situație”, a mai spus ministrul.

Cseke Attila a subliniat că este vorba despre salariile angajaților de la UPU-uri, ”medici, asistenți care duc greul în lupta cu pandemia”, cât și angajații DSP-urilor, de la Ambulanță și rezidenți.

Soluția cea mai ușoară ar fi rectificarea bugetară, care nu poate fi făcută însă decât după formarea guvernului.

”Eu am această speranță că lucrurile se vor rezolva.

Se lucrează la acest lucru, dacă există o soluție, alta decât o rectificare, prin care aceste sume să ajungă în bugetul Ministerului Sănătății. Se lucrează la mai multe ipoteze. Cea mai ușoară soluție este, după momentul formării guvernului, printr-o rectificare bugetară”, a conchis ministrul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News