Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rosca Stanescu: Razgandirea pe procurori, urmare a presiunii Vestului si a lui Antonescu

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 13:40
5397 citiri
Rosca Stanescu: Razgandirea pe procurori, urmare a presiunii Vestului si a lui Antonescu

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu e de parere ca "razgandirea" ministrului Justitiei, care a retras nominalizarile Iulianei Bendeac si a lui Viorel Cerbu pentru sefia Directiei I a DNA si i-a propus pe Gheorghe Popovici si Danut Volintiru, s-a facut ca urmare a presiunii externe si interne, cu precadere a celei puse de seful sau de partid, Crin Antonescu.

"Din balbaiala politica. Ministrul Justitiei, impreuna cu domnul Ponta, cand au luat masurile legate de DNA (incetarea delegarilor pentru Lucian Papici si Mariana Alexandru -n.red) nu si-au calculat miscarile dinainte, nu au stiut ce au vrut si de aici a aparut o intreaga balbaiala.

Au reactionat la presiunea interna, care a venit din multiple directii, nu doar de la Basescu, ci in primul rand de la Crin Antonescu si, evident, la presiunea externa. Cu o promptitudine rar intalnita, ambasada SUA s-a pronuntat", a spus Stanescu pentru Ziare.com.

El considera "decisiv" punctul de vedere al lui Antonescu.

"Punctul sau de vedere e decisiv, e mai important decat punctul de vedere al lui Traian Basescu, pentru ca suntem parte a aliantei (...) ", a mai comentat fostul jurnalist.

Sa facem un pact pe justitie, sa "resetam" totul

Sorin Rosca Stanescu a amintit ca Antonescu a propus si o discutie pe tema justitiei din Romania, respinsa de Biroul Permanent al Senatului, considerand ca e nevoie de un pact pe acest domeniu, de o "resetare".

"Ce a propus domnul Antonescu mi se pare extrem de important - sa se discute in Senatul Romaniei si eventual in Parlamentul reunit, in problema justitiei, sa resetam ce a fost pana acum si sa vedem ce avem de facut fortele parlamentare sa asiguram o independenta reala a judecatorilor si procurorilor. De aceea, un pact pentru justitie independenta, rezultat din dezbatere parlamentara, mi se pare absolut necesar. Intrucat a fost respinsa propunerea domnului Crin Antonescu in Biroul Permanent al Senatului, cred ca ne revine noua, parlamentarilor, rolul de a initia in plen trecerea pe ordinea de zi a unei astfel de dezbateri", ne-a mai declarat Antonescu.

Cazanciuc a retras propunerile controversate la DNA: Papici ramane pe dinafara

Ministrul Justitiei a retras propunerile controversate facute la sefia Sectiei I a DNA in locul procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru si a facut alte propuneri.

Conform unui comunicat remis presei de Ministerul Justitiei, ministrul Robert Cazanciuc s-a consultat cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dar si cu cei doi procurori delegati in prezent pe functii, respectiv procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, Iuliana Bendeac, si procurorul sef adjunct al aceleasi sectii, Viorel Ioan Cerbu, si a decis sa isi retraga propunerile inaintate CSM zilele trecute si sa faca alte doua nominalizari.

Astfel, ministrul Justitiei a solicitat CSM sa avizeze numirea lui Gheorghe Popovici in functia de procuror sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, si a lui Danut Volintiru in functia de procuror sef adjunct al Sectiei pentru combaterea coruptiei.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Antonescu procurori Cazanciuc, #Antonescu pact justitie procurori , #procurori sefi
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
SRS il perie pe Antonescu, in rest declaratia domniei sale abunda in