Romania Velo, proiectul prin care ar putea sa fie realizati 3.000 de kilometri de piste de biciclete

Vineri, 19 Martie 2021, ora 16:583223 citiri
Romania Velo, proiectul prin care ar putea sa fie realizati 3.000 de kilometri de piste de biciclete
Ghinea anunta un proiect prin care ar putea sa fie realizati 3.000 de kilometri de piste de biciclete FOTO Pixabay

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anuntat ca exista un proiect care isi propune realizarea a trei mii de kilometri de piste de biciclete.

"Avem insa Romania Velo. Ne propunem 3.000 de kilometri de piste pentru turismul pe bicicleta prin locurile in care nu trec autostrazi, in mod evident. Velo 6 inseamna traseul Velo european care intra in Romania o data cu Dunarea si se termina in Delta Dunarii. Este traseu care, daca luati harti din Germania de acum cativa ani, apar acolo ca existand in Romania - nemtii au crezut ca le-am facut - nu le-am facut, este o intarziere care trebuie sa ne puna pe ganduri.

Deci EuroVelo 6 ar trebui facut din PNRR, este trecut ca atare ca proiect. Via Transilvanica, un proiect superb, inceput de comunitatile locale unde au inceput sa se construiasca pe bani privati, ar trebui preluat in PNRR astfel incat in 2026 sa ne putem plimba cu bicicleta pe trasee dedicate bicicletelor in jurul tarii", a explicat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene.

Cristian Ghinea a mentionat ca toate autostrazile realizate cu fonduri din PNRR trebuie finalizate pana in 2026.

Comentarii
vgabriel2k
rank 5
ce sa finalizeze pina in 2026,studiile de fezabilitate?