Români, vi se pregătește ceva

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Sambata, 06 Noiembrie 2021, ora 07:59
6244 citiri

Tot mai probabila alianța dintre PNL și PSD ar trebui să scoată oamenii în stradă. Nu se întâmplă asta și e probabil că nu se va întâmpla prea curând. Oamenii au obosit după atâtea crize și se gândesc ca măcar sărbătorile de iarnă să le petreacă în liniște.

Nu va fi așa, pentru că pandemia scăpată de sub controlul unor autorități inexperte și inconștiente va trebui, măcar în ceasul al XII-lea, contracarată prin măsuri nepopulare, ca să nu mai spunem despre faptul că majorarea fără precedent a prețurilor va aduce cu sine niște sărbători foarte sărace, comparativ cu anii precedenți.

De ce ar ieși oamenii în stradă? Pentru că o guvernare PNL-PSD ne va aduce nu doar o lipsa cronică de reforme, absolut necesare și îndelung așteptate, dar și cel mai mare jaf din istoria României. Odată USR scoasă din guvern, va urma o prăduială generală și fără nici o reținere. Dacă până acum instituțiile statului erau căpușate, alternativ, de câte un singur partid, acum vor fi două, care se vor și întrece.

Banii din fondurile guvernului alocate PNDL 3 și prima tranșă din fondurile europene alocate PNRR vor fi prăduite în cel mai clasic stil haiducesc. Sigur că, pentru a avea acces la toate cele 30 de miliarde de euro din fondurile europene, guvernul va trebui să facă și niște reforme, nu puține, dar noi știm deja că suntem cei mai tari la mimarea reformelor, așa că vom încerca și de această dată să-i prostim în față pe comisarii europeni.

Acest guvern bicolor, deși ar fi ca o mixtură de apă cu ulei, va fuziona perfect sub temperatura înaltă produsă de posibilitatea furtului fără frică din banul public, pentru că, așa cum spunea domnul Adrian Severin, “dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt”.

Vă vor spune mai târziu că guvernarea merge nemaipomenit de bine, că economia duduie, că n-ați trăit vreodată mai bine ca acum, în timp ce toate serviciile publice vor merge din ce în ce mai prost, iar migrarea forței de muncă către Europa Occidentală nu doar că va continua, dar va accelera, lăsând în urmă goluri greu de umplut.

Furtul din banul public, corupția și nepotismul distrug, încet dar sigur, structurile unui stat. Tocmai pentru că degradarea generală se întâmplă încet, cu pași mici, ea este extrem de periculoasă. În acest moment, noi suntem în situația broaștei care a fost pusă la fiert. Dacă luăm o broască și o aruncăm într-o oală cu apă fierbinte, ea va sări imediat afară, pentru a-și salva viața. Dacă însă brosca este pusă într-o oală cu apă rece și apa va fi încălzită puțin câte puțin, broasca nu va sesiza pericolul și va sfârși prin a fi fiartă.

Singura posibilitate prin care USL 2.0 ar putea să se rupă ar fi din cauza lăcomiei, atunci când liberalii sau social-democrații își vor tăia feliile mai groase decât ar trebui. Prin urmare, dacă sociatatea civilă nu va reacționa la un plan atât de odios și cu final previzibil, va trebui să aștepte ca cele două partide să se certe și alianța să se destrame de la sine. Doar că atunci nu prea va mai rămâne nimic de furat.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#PNL, #PSD, #corupti, #USR, #guvern, #pndl 3 , #stiri politice