Revocarea lui Renate Weber, amanata. Nici negocierile pentru numirea noilor sefi ai TVR si SRR nu au fost transate

Miercuri, 10 Martie 2021, ora 07:51
2460 citiri
Revocarea lui Renate Weber, amanata. Nici negocierile pentru numirea noilor sefi ai TVR si SRR nu au fost transate
Avocatul Poporului, Renate Weber FOTO Facebook/Renate Weber

Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis, marti, prelungirea, pana la 31 martie, a termenului de finalizare a rapoartelor in cazul activitatii Societatii Romane de Televiziune (SRTV) si Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban.

De asemenea, s-a mai stabilit prelungirea, tot pana la data de 31 martie, a termenului pentru raportul la procedura de revocare a Avocatului Poporului.

"Am stabilit doua noi termene, am constatat ca rapoartele Televiziunii si Radioului public nu fusesera trimise pentru aviz la Comisiile de buget-finante, conform procedurii legale. Adica, in vechea legislatura, Birourile permanente reunite, cand au primit rapoartele, nu le-au trimis decat spre Comisia de cultura si nu au sesizat, pentru aviz, Comisiile de buget-finante", a sustinut Orban.

El a adaugat ca, astfel, a fost indreptata o eroare, fiind sesizate Comisiile de buget-finante pentru aviz, dar si cele juridice pentru raport la procedura initiata de revocare a Avocatului Poporului.

"Practic, noi, astazi, am indreptat aceasta eroare, am sesizat si Comisiile de buget-finante pentru aviz, cu termen de 10 zile de emitere a avizului, si Comisiile de cultura au primit un nou termen de finalizare a raportului, data de 31 martie - TVR si Radio. De asemenea, s-a prelungit termenul de finalizare a raportului in Comisiile juridice privitor la procedura initiata de revocare a Avocatului Poporului - 31 martie", a precizat Orban.

Potrivit Digi 24, liderii liberalii sunt dispusi sa renunte la functia de Avocat al Poporului, daca in aceasta pozitie va fi numita o persoana independenta, pe care o recomanda activitatea. Persoana ar urma sa fie propusa in baza unui acord in coalitie. Pana acum, a fost propus Peter Eckstein-Kovacs, nume care nu a fost insa agreat de toti liderii. PNL vrea in schimb sa ia sefia TVR iar USR-PLUS cea a SRR.

Pentru sefia TVR, in PNL au fost discutate mai multe nume, printre care Madalina Dobrovolschi si Monica Ghiurco, au precizat sursele liberale.

Pentru sefia Radioului Public, surse din USR-PLUS sustin ca ar urma sa fie propus Liviu Popescu.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Renate Weber, #coalitie, #politica , #politica interna