Revizuirea Constitutiei, scoasa din noul program al Guvernului

Vineri, 07 Martie 2014, ora 16:30
2819 citiri
Revizuirea Constitutiei, scoasa din noul program al Guvernului

Revizuirea Constitutiei nu mai apare in noul program al Guvernului, care a fost adoptat joi de Guvernul Ponta 3 si asupra caruia noul Executiv isi va angaja raspunderea, marti.

"Nu vom putea continua fara o reformare politica. Aceasta inseamna o Constitutie imbunatatita, un Parlament legitim si credibil", este singura referire la legea fundamentala din noul program.

"Romania trebuie sa-si recapete locul demn pe care il merita intre statele lumii, ca partener respectat in Uniunea Europeana. Acest program este creat pentru o constructie puternica, progresista, de viitor, bazata pe valorile libertatii, corectitudinii, dreptatii si responsabilitatii. Am inceput sa reparam nedreptatile si vom continua sa lucram pentru a construi o Romanie puternica", se mai arata in introducerea noului program.

Programul Guvernului Ponta 3 a fost facut public - vezi documentul

In schimb, in vechiul program de guvernare, dupa care insa presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a afirmat ca va guverna noul Executiv, se face clar referire la revizuirea Constitutiei.

"Revizuirea Constitutiei este un demers ce nu poate fi amanat. Obiectivul revizuirii constitutionale consta in (re) castigarea increderii cetatenilor in institutiile statului prin garantarea unui comportament predictibil si stabil al puterii institutionalizate.

Miza acestui demers consta in consolidarea democratiei romanesti. Legea fundamentala ar trebui sa clarifice atributiile si raporturile dintre principalele autoritati publice si, foarte important, sa realizeze functia integratoare. Raportarea la Constitutie si la valorile sale trebuie sa devina liantul care uneste cetatenii romani in cadrul statului", se arata in textul programului de guvernare al USL.

Kelemen Hunor: Referendumul pentru modificarea Constitutiei nu va avea loc in mai

Programul politic adoptat, joi, de Guvernul Ponta 3, a fost trimis vineri la Parlament, urmand ca noul Executiv sa isi angajeze saptamana viitoare raspunderea.

Documentul contine 140 de pagini, spre deosebire de programul de Guvernare al USL, cu care a pornit la drum Guvernul Ponta 2 in decembrie 2012 si care avea doar o treime.

Unul dintre noii vicepremieri ai Guvernului Ponta 3, Kelemen Hunor, a afirmat, marti, ca referendumul pentru modificarea Constitutiei nu va mai avea loc in luna mai.

F.N.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#revizuire Constitutie program Guvern Ponta, #revizuire Constitutie Guvern Ponta 3 , #constitutie