Revizuirea Constitutiei: Dreptul la viata privata si interceptarile

Joi, 06 Iunie 2013, ora 09:43
1813 citiri
Revizuirea Constitutiei: Dreptul la viata privata si interceptarile

Presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu, a afirmat miercuri ca in problema reglementarii in noua lege fundamentala a secretului corespondentei exista o preocupare serioasa pentru a garanta mai bine dreptul la viata privata.

"Problema secretului corespondentei, interceptarilor in general (telefonice, corespondenta electronica etc.), exista o preocupare foarte serioasa pentru a gasi echilibrul necesar pentru a garanta mai bine dreptul la viata privata, la secretul acestor forme de corespondenta care este unul inviolabil (existent si in actuala Constitutie) si de aceea s-a ajuns la articole mai in detaliu, echilibrul intre acest drept si necesitatea de a intari, de a oferi garantii suplimentare", a afirmat Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Casa Regala si Biserica, in Constitutie: Discutii pe "Nihil sine Deo" si rolul BOR in preambul

"Stim si stiti toti de ce - pentru ca a fost o discutie permanenta in societatea romaneasca in legatura cu modul in care acest drept a fost respectat sau nu. Pe de alta parte, grija de a lasa, de a da cadrul constitutional organelor si institutiilor de tot felul, care au obligatia in acelasi timp sa protejeze cetatenii, viata lor, drepturile lor, si care in activitatea lor, ma refer aici la Politie, la procuratura, la Servicii, la serviciile speciale, antiteroriste, antidrog, au si ele nevoie de o anumita libertate de miscare", a adaugat acesta.

El a precizat ca perioada de ascultare pe care procurorul o poate decide a ramas o discutie de natura tehnica, de a alege limita, 24 sau 48 de ore.

Cum vrea Antonescu sa arate noua Constitutie

"Trebuie sa i se dea aceasta posibilitate si procurorului. Este o discutie tehnica si juridica. Ea tine de experienta si, slava Domnului, avem foarte multi juristi in Comisie, fosti avocati, fosti procurori, fosti judecatori. E o chestiune de termen - 24 sau 48 de ore. Sunt mai mult chestiuni tehnice, in principiu a existat un consens pot sa spun fara sa am vreo ezitare in ideea intaririi si garantarii acestor drepturi ale persoanei, in principiu inviolabile", a mai spus Crin Antonescu.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Crin Antonescu revizuirea Constitutiei, #Crin Antonescu viata privata Constitutie, #Crin Antonescu corespondenta secreta , #constitutie