Revista presei: Cum impart Puterea si Opozitia interesul pe Facebook si Twitter

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 08:32
3944 citiri
Revista presei: Cum impart Puterea si Opozitia interesul pe Facebook si Twitter

Uniunea Social-Liberala se mentine peste pragul psihologic de 50% in sondaje, arata un sondaj IMAS prezentat miercuri de presa.

Alianta Opozitiei este cotata la 52% in octombrie, pe cand PDL are doar 17% in preferintele electoratului, arata "Adevarul".

Opozitia castiga si in cazul mediatizarii pe Internet, unde este mai prezenta decat Puterea, arata "Jurnalul National", insa Elena Udrea ramane cea mai vizibila femeie din politica, potrivit statisticii Zelist.

Pe de alta parte, chiar daca Opozitia se pregateste de alegeri, se pare ca inca nu si-a revenit in urma ultimei campanii la prezidentiale: Relu Fenechiu a reesalonat o datorie de aproape 900.000 de euro a PNL.

In timp ce politicienii se cearta incercand sa-si imparta Romania, nu realizeaza ca vor ajunge sa conduca o tara goala: rezultatele recensamantului arata o populatie cu 3 milioane de cetateni mai saraca, scrie "Puterea".

Adevarul: USL scade in sondaje, dar ramane la 50 %

USL este cotata la 52% in octombrie in conditiile in care, inainte de formarea Uniunii Social Liberale, cele doua partide componente, PSD si PNL, aveau impreuna 58%. USL se afla insa cu mult in fata PDL, partid cotat cu 17,6% din optiunile celor care s-ar prezenta la vot.

Potrivit sondajului, pragul electoral ar mai fi depasit de Partidul Poporului, cotat cu 14,4%, de UDMR - 7,4% si de PRM, cu 5%, arata Adevarul.

Jurnalul National: Cum impart Puterea si Opozitia interesul pe Facebook, Twitter si bloguri

Sistemul de monitorizare si de masurare a mediei sociale din Romania, Zelist Monitor, arata ca Opozitia este mai populara decat Puterea, pe canalele de comunicare noi.

Peste 50% din mentiunile facute de utilizatorii retelelor sociale privind politica au ca subiect Opozitia, in timp ce Puterea strange doar 45%.

PDL are insa un atu in persoana Elenei Udrea, care, conform statisticii, este cea mai vizibila femeie din politica romaneasca: pe retelele sociale se discuta de patru ori mai mult despre Elena Udrea decat despre orice alta femeie politician, arata Jurnalul National.

Evenimentul Zilei: Relu Fenechiu a pasuit PNL pentru datoriile de campanie ale lui Crin Antonescu

Chiar daca PNL face casa buna cu PSD, partidul nu si-a revenit inca financiar dupa campania de la prezidentiale din 2009.

Relu Fenechiu a reesalonat o datorie a PNL de 900.000 de euro si va incasa de la liberali aproape 40.000 de euro lunar. Fenechiu sustine ca datoria s-a nascut in urma "transparentei totale a campaniei electorale a PNL" si este bucuros sa poata fi de folos partidului, informeaza Evenimentul Zilei.

Puterea: Suntem mai putini cu 3 milioane

Si daca politicienii se lupta pentru putere si influenta si impart bani in campanie, cetatenii Romaniei si-au luat bocceaua si au plecat care incotro.

Institutul National de Statistica a dat publicitatii primele informatii dupa incheierea recensamantului. Conform datelor preliminare, populatia Romaniei atinge 19.599.506 persoane, desi aici sunt inclusi si emigrantii, al caror numar nu este de neglijat.

Fata de anul 1992, numarul a scazut cu peste 3 milioane de persoane, confirmand studiul ONU care dadea tara noastra ca fiind printre primele care vor disparea de pe harta globului daca rata natalitatii nu va creste, scrie Puterea. (L.S.)

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#USL, #sondaje USL , #Alianta PSD ACD