Revista presei: Boc fenteaza remanierea lui Basescu

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 08:34
2430 citiri
Revista presei: Boc fenteaza remanierea lui Basescu
Foto: replicaonline.ro

Democrat liberalii le-au pasat remanierea lui Traian Basescu si lui Emil Boc. Premierul a considerat insa ca nu este nimic de remaniat in Cabinetul pe care il conduce, anuntand ca nu a initiat niciun demers oficial in aceasta directie.

Subiectul remanierii este dezbatut si joi de cotidienele din presa centrala. "Boc fenteaza remanierea lui Basescu", apreciaza Adevarul, subliniind ca seful Executivului a schimbat placa "remanierea se face, nu se discuta" cu "remanierea nu e de actualitate".

Tema este dezbatuta, pe larg, si de Evenimentul Zilei in editia de miercuri. "Boc nu l-ar deranja pe Basescu pentru remaniere" tireaza jurnalistii, care prezinta si opinia vicepremierul Marko Bela in legatura cu eventuala debarcare din Guvern.

Tot Emil Boc tine prima pagina si a ziarului Jurnalul National, dupa ce a declarat ca s-a ajuns la un "Acord in coalitie pe votul uninominal".

Pe de alta parte insa, senatorul PNL Varujan Vosganian apreciaza ca "UNPR e 'tumoarea' clasei politice" si contureaza una dintre cele mai rusinoase pagini ale politicii romanesti, arata Romania Libera.

Adevarul: Boc fenteaza remanierea lui Basescu

Desi Guvernul sustine ca "remanierea nu mai este de actualitate", declaratiile pe aceasta tema se intensifica in ultima perioada.

Presedintele Traian Basescu a dat mai multe termene legate de o posibila debarcare din Guvern, insa acestea "au trecut neobservate", toti ministrii au reusit sa-si mentina portofoliile, scrie Adevarul.

La inceputul lunii iunie, Basescu ii avertiza pe membrii Guvernului ca pana la sfarsitul lunii va avea loc evaluarea performantelor privind utilizarea banilor europeni. Seful statului anunta atunci ca cei care nu vor trece testul isi vor pierde scaunul. A revenit asupra declaratiilor pe 22 septembrie, cand a subliniat iminenta unei astfel de masuri.

Intre timp, seful Executivului a schimbat placa "remanierea se face, nu se discuta" cu "remanierea nu e de actualitate".

Evenimentul Zilei: Boc nu l-ar deranja pe Basescu pentru remaniere

Acum, premierul a subliniat ca nu a facut niciun demers institutional privind o eventuala remaniere.

"Nu am inceput niciun demers institutional intre Guvern si presedinte pentru remaniere guvernamentala", a afirmat premierul Emil Boc, conform mediafax.ro. Intrebat daca este multumit de toti membrii cabinetului pe care il conduce, Boc a evitat sa raspunda direct. "Cred ca tocmai am raspuns la aceasta intrebare", a explicat Emil Boc, citat de Evenimentul Zilei.

Afiramtiile premierului au fost sustinute si de vicepremierul Marko Bela, care a subliniat ca in acest moment nu este nevoie de o remaniere la Guvern.

Jurnalul National: Acord in coalitie pe votul uninominal

In alta ordine de idei, Emil Boc a mai declarat ca s-a ajuns la un acord in cadrul coalitiei de guvernare privind modificarea sistemului de vot uninominal la alegerile parlamentare.

"Exista un acord al coalitiei ca, in viitor, cel care are cele mai multe voturi in colegiu sa fie desemnat castigator si sa nu mai fie desemnati castigatori candidati de pe locul 3-4, asa cum a fost pana in momentul de fata", a declarat seful Executivului.

Totodata, relateaza Jurnalul National, Emil Boc a aratat ca, pana in acest moment, nu a fost intocmit un document oficial in acest sens, dar, atunci cand acesta va fi gata, va fi facut public.

"Celelalte lucruri sunt in analiza. (...) Ne dorim sa nu se mai repete situatiile din 2008, cand oameni de pe locul 3 sau 4 sa intre pe un colegiu fara sa aiba reprezentare necesara", a explicat premierul.

Romania Libera: Vosganian: UNPR e "tumoarea" clasei politice

In alta ordine de idei, senatorul PNL Varujan Vosganian apreciaza ca UNPR e "tumoarea" clasei politice romanesti si subliniaza ca liberalii vor cere monitorizarea alocarilor catre administratia locala pentru a demasca acest lucru.

"Am luat nota in ultima luna de o adevarata Cantare a Romaniei in ce priveste racolarea de parlamentari. Am vazut ca aceasta tumoare a clasei politice romanesti care este UNPR isi face un titlu de glorie din faptul ca are deja mai multi parlamentari decat UDMR. Cu alte cuvinte, ne sugereaza UNPR ca amploarea tradarii din Romania a depasit nivelul pragului electoral si a unui partid parlamentar", a declarat Vosganian.

Acesta a aratat ca, prin faptul ca se lauda ca a racolat peste 200 de primari si solicita posturi guvernamentale din ce in ce mai multe, UNPR contureaza una dintre cele mai rusinoase pagini ale politicii romanesti, scrie Romania Libera.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#remaniere Guvern Emil Boc, #ministri schimbti Guvern, #acord vor uninominal, #UNPR tumora politica Vosganian , #remaniere