Renate Weber, exclusa de pe eurolista PNL?

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 09:203443 citiri
Renate Weber, exclusa de pe eurolista PNL?

Liderii PNL sunt cu lista candidatilor la europarlamentare pe ultima suta de metri, urmand sa decida cine va fi prim reprezentant. In timp ce unii lideri ai partidului opteaza pentru Teodor Melescanu, presedintele Crin Antonescu o sustine pe Norica Nicolai.

Ceva mai instabila este pozitia europarlamentarului Renate Weber, cea care a fost cap de lista la ultimele euroalegeri. Aceasta nu este agreata de Norica Nicolai, dar alti lideri ai partidului spun ca ar fi normal sa fie pe un loc eligibil.

Posibilitatea ca Weber sa fie exclusa de pe liste este insa dezmintita de liderii partidului.

"Nu inteleg de ce se vorbeste ca nu va primi un loc eligibil, eu tot ce pot sa spun este ca nu pot garanta ca va fi cap de lista. Si asta pentru ca in joc au intrat si doua nume grele: Norica Nicolai si Teodor Melescanu", a declarat Crin Antonescu, presedintele PNL, pentru evenimentul Zilei.

"Eu, personal, o sustin pe Renate Weber pentru un loc eligibil, este foarte apre ciata in Parlamentul European", a declarat si prim-vicepresedintele Ludovic Orban.

In aceste conditii, Renate Weber sustine ca o eventuala plasare a lui Teodor Melescanu pe locul 1 pe lista ar fi "o decizie inteleapta datorita faptului ca a fost ministru de externe si al apararii si are relatii in mediile europene".

"Eu pot sa imi fac treaba in Parlamentul European si daca voi fi pe locul 2 pe lista", a mai spus Weber.

Subiectul listei PNL pentru europarlamentare urmeaza sa fie discutat miercuri de noul Birou Politic.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News