Remanierea Guvernului Videanu: Guvernul are deficit de imagine, nu de performanta (Video)

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 11:42
1800 citiri
Remanierea Guvernului Videanu: Guvernul are deficit de imagine, nu de performanta (Video)
Foto: Antena 3

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, a declarat ca Guvernul are un deficit de imagine, nu de performanta si ca intentioneaza sa se concentreze pe "coagularea" partidului.

"Era de datoria mea sa fac acest gest si a participa la credibilizarea actului guvernamental. Guvernul are un deficit de imagine si de credibilitate, dar nu unul de performanta", a spus Adriean Videanu, vineri, in ultima sa conferinta de presa la conducerea ministerului Economiei.

"Daca ar fi sa analizam performanta Guvernului, masurile luate in vederea depasirii perioadei dificile nu au fost lipsite de substanta. Au contribuit la stabilitatea Romaniei. Lipsa de comunicare eficienta cu mass-media si cu cetatenii m-au determinat sa iau aceasta decizie. Eu intentionam sa iau aceasta decizie din februarie - martie, cand i-am anuntat pe seful statului si prim-ministru ca as dori sa fac acest lucru", a adaugat Videanu.

Potrivit spuselor sale, urmeaza sa se concentreze pe lucrurile care tin de functionarea PD-L, "pentru ca partidul are niste resurse extraordinare".

Astfel, isi doreste sa refaca echipele de specialisti si comisiile de specialitate la nivelul partidului, mai ales pe domeniul economic, pentru a putea realiza un program de relansare al economiei, care sa ajute Guvernul.

Industria si energia au stabilizat economia Romaniei

Referitor la perioada petrecuta ca ministru al Economiei, Adriean Videanu s-a aratat multumit de faptul ca energia si productia industriala au fost singurele domenii care au inregistrat crestere in 2009 si 2010.

"Practic, ponderea industriei in produsul intern brut a ajuns la 26,5%, ceea ce este un semnal imbucurator. Asta inseamna valoare adaugata bruta, inseamna cresterea competitivitatii. Este un suport, o baza solida pentru reluarea cresterii economice sustenabile. Productivitatea muncii a crescut in mod constat in aceste domenii. In 2009, era de 112% fata de 2008, iar, in 2010, de 128% fata de 2000", a explicat Videanu.

De asemenea, fostul ministru a mentionat faptul ca, in primele 5 luni din aces an, productia industriala a crescut cu 5,6% serie bruta si cu 4,4% serie ajustata. "Foarte important este impactul psihologic al recastigarii increderii in zona sectorului privat in economie, ceea ce conteaza extraordinar de mult", a mai spus Videanu.

In plus, fostul ministru a argumentat ca nivelul salarial este similar celui din 2008, iar consumul a scazut nu din cauza reducerii unor salarii, ci din cauza cresterii nivelului de economisire, pe fondul tensiunilor psihologice asociate crizei.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Adriean Videanu remaniere, #remaniere guvernamentala, #remaniere guvern Boc, #remaniere ministri , #remaniere