Remanierea guvernului: Boc si lideri PD-L s-au intalnit cu Basescu

Marti, 31 August 2010, ora 17:22
5091 citiri
Remanierea guvernului: Boc si lideri PD-L s-au intalnit cu Basescu
Foto: roncea.ro

Mai multi lideri PD-L, ministri si premierul Emil Boc s-au intalnit marti, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, pentru a discuta despre remanierea guvernului.

Intalnirea cu seful statului a avut loc dupa ce Emil Boc si mai multi lideri din conducerea PD-L s-au reunit, in cursul diminetii, la Palatul Victoria, pentru a discuta inaintea noii sesiuni parlamentare si a analiza activitatea membrilor Guvernului.

La intalnirea cu premierul din cursul diminetii au participat, printre altii, Radu Berceanu, Roberta Anastase si Vasile Blaga.

Liderii PD-L discuta despre remaniere cu Emil Boc, la Guvern

Emil Boc va prezenta parlamentarilor PD-L evaluarea facuta fiecarui ministru in parte in cadrul unei intalniri a Biroului Permanent National cu grupurile parlamentare ale PD-L, reuniune ce va avea loc miercuri, 1 septembrie, la ora 19.00. La aceasta intalnire este posibil sa fie prezent si presedintele Traian Basescu.

Pana in prezent, premierul nu a mentionat numele niciunui ministru care ar urma sa fie inlocuit. Emil Boc este in continuare zgarcit in declaratii, raspunzand ori de cate ori este intrebat de jurnalisti ca "remaierea se face, nu se discuta".

In tabara democrat-liberalilor pare sa fie fierbere mare in asteptarea expirarii termenului de gratie dat de seful statului la intalnirea de la Snagov, cand Traian Basescu i-a avertizat pe membrii Cabinetului Boc ca la 1 septembrie se va trage linie si se va decide cine paraseste Palatul Victoria.

Rand pe rand au fost puternic contestati in presa Adriean Videanu, Radu Berceanu, Daniel Funeriu, Sebastian Vladescu si, mai nou, Mihai Seitan, pe care (ghinion!) discutiile despre remaniere l-au prins in plin scandal legat de cozile de la ghiseele unde se depun declaratiile pentru veniturile din drepturi de autor.

Va fi interesant de urmarit pozitia UNPR in acest caz, stiut fiind ca presedintele acestui partid, Marian Sarbu, a fost unul dintre cei mai apreciati ministri ai Muncii si este de presupus ca ii va lua locul lui Seitan in cazul in care acesta va fi remaniat.

UDMR nu isi face probleme

UDMR, o alta formatiune aflata la guvernare, pare sa stea cuminte in banca, nedorind sa faca prea multe valuri, mai ales ca ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a fost si el protagonistul unui scandal imens, provocat de incendiul de la Maternitatea Giulesti, in care 5 bebelusi au murit, iar alti 6 au fost grav raniti.

Marko Bela se declara insa multumit de activitatea ministrilor UDMR si considera ca niciunul dintre ei nu merita sa fie inlaturat din Guvern.

Ministrul Agriculturii, un pion de sacrificiu?

In randul ministrilor independenti, situatia este diferita. Cel al Justitiei, Catalin Predoiu, nu are de ce sa se teama, in conditiile in care Legea ANI le-a dat deja batai de cap parlamentarilor in acesta vara, facand ca ochii autoritatilor europene sa fie atintiti in permanenta asupra noastra. Ce semnal ar da Romania daca ar schimba ministrul de Justitie tocmai acum?

In schimb, ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, a fost luat in vizor de PSD, care a anunta deja ca va depune o motiune simpla la adresa activitatii sale, cerandu-i demisia. De altfel, si pentru acest fotoliu de ministru asteapta un lider de marca al UNPR, Valeriu Steriu, unul dintre cei mai competenti specialisti in domeniu.

Cine poate sta cu adevarat linistit in guvernul Boc? Cu siguranta ministrul Turismului, Elena Udrea, pentru care scandalul "frunzei" din brand-ul turistic pare sa fi venit prea devreme si sa se fi stins deja. De altfel, Elena Udrea a preluat si sefia celei mai mari organizatii PD-L din tara, cea din Capitala, ceea ce arata ca este in continuare puternic sustinuta de conducerea democrat-liberala.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#remaniere guvern, #remaniere guvern Boc, #remaniere guvernamentala, #ministri Guvern Boc , #remaniere