Ministrul Economiei: "De maine seara putem sa stam mai mult timp la terasa"

Vineri, 14 Mai 2021, ora 18:27
1865 citiri
Ministrul Economiei: "De maine seara putem sa stam mai mult timp la terasa"
Claudiu Nasui, ministrul Economiei FOTO Facebook/ Claudiu Nasui

De sambata seara vom putea sta "cat ne dorim" la terase, a declarat vineri, 14 mai, ministrul Economiei, Claudiu Nasui. El a adaugat ca "ideal ar fi" ca magazinele, restaurantele si terasele sa nu mai aiba program restrictionat.

"Relaxarea se va intampla in trei etape: 15 mai, apoi 1 iunie si 1 iulie. De maine putem sa nu mai stam cu masca in aer liber, in exterior, cu cateva exceptii care vor fi formalizate in seara aceasta. Mai sunt cateva discutii pe nuante tehnice in cadrul Guvernului, deci tot ce va spun acum luati ca informatii de discutat pana in seara aceasta, la 20:30 este sedinta de Guvern", a spus Nasui la Digi 24.

"Pentru terase se elimina si ora pana la care sa stam, de maine seara putem sa stam mai mult timp la terasa", a continuat ministrul.

Intrebat pana la ce ora vom putea sta la terase, Nasui a raspuns: "Cat ne dorim. Ideal ar fi sa nu mai fie aceasta restrictie de functionare a magazinelor si a restaurantelor, sa fie cum era inainte sa fie impuse restrictiile".

"Revenim la regulile de dinainte. Existau si inainte niste reguli pentru toate lucrurile acestea, mai ales daca erau in cartiere rezidentiale. Dupa sedinta de Guvern de azi vedem care vor fi regulile. Toate detaliile tehnice vor trebui sa fie decizia premierului. Dar de maine vom avea toate regulile pe care le aveam inainte de pandemie. Adica nu e absenta totala de reguli, dar niste reguli mult mai relaxate si mult mai permisive", a spus Nasui.

"Cel mai important e ce va iesi din sedinta de Guvern din seara asta, noi am avut diverse comitete interministeriale la care am venit cu propuneri, o parte sunt adoptate. Le mai discutam si diseara o sa avem exact finalul si exact cum se fac lucrurile", a adaugat el.

"Pana la urma ce e important e sa fim cu totii responsabili. Avem o deschidere pe etape. Nu mai purtam masca in exterior, acesta fiind unul dintre marile lucruri care se intampla, nu mai este restrictia de circulatie, restrictiile de functionare a magazinelor dispar, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim responsabili. Nu poti sa incurajezi petrecerile nocturne, dar ramane de vazut exact cum vom formula Hotararea de Guvern astfel incat sa fie clar ce deschideri se intampla", a mai spus Nasui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Claudiu Nasui USR, #ministrul Economiei, #relaxare restrictii coronavirus , #stiri politice